Lättlagad kycklingfilé i ugn

Fräsch kyckling i ugn.
Fräsch kyckling i ugn.

Något vi äter mycket i min familj är kycklingfilé. Lättaste sättet att tillaga den är enligt mig i ugnen. Det är då bara att lägga filéerna på en plåt med bakplåtspapper och lite olja.

Klart att äta!
Klart att äta!

Sedan brukar jag gnida in dem med olivolja, soyasås, lite tabasco och diverse kryddor. Grönsaker som paprika, broccoli, morot & abergine är gott att rosta tillsammans med kycklingen. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 25 min på 225°. Skär lite i kycklingen för att se så att köttet inte är rosa.

Jag brukar tillaga en stor sats så att jag har till lunch resten av veckan. Sen kan man bara variera tillbehören (t ex råris, bulgur, potatissallad etc.)

4 kommentarer

  1. […] på jobb/dagis är alla hungriga och det måste gå fort att laga mat. Tidigare idag tillagade jag kycklingfiléer i ugnen som jag tar med i matlådan till jobbet och till middag fixade jag en stor sats köttfärssås och […]

  2. Ser smarrigt ut! Detta ska provas! Letar lite olika recept på kyckling. Hittat ett annat på kycklingfilé i ugn men söker fler att prova innan vi ska ha gäster om ett par veckor! Tack för inspirationen!

  3. Perfectly indited content material , thanks for selective details . 573301

  4. Odd , this post turns up with a dark hue to it, what color is the primary color on your web site?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *