I vårt kylskåp

kyl

Vad som finns i ett kylskåp säger mycket om en person. Vi storhandlar alltid på helgen så i början av veckan är det proppfullt.

I vårt kylskåp finns alltid (med sällsynta undantag): Mjölk (ekologisk med varierande fetthalt), ägg, yoghurt, lättkesella, ketschup, senap, mjukost, äpplen, sallad.

I vårt kylskåp finns ofta: Färsk pasta, kalkonpålägg, smör, Bregott (ekologiskt), ost, naturell yoghurt (ekologisk, fet), minikeso, Cola Light, sylt, tomater, amerikans dressing (inte min), paprika, citron, morötter, riven ost, grillad kyckling, avocado, färsk lax, köttfärs, färdiga såser (ostsås till lasagne, svampsås, romsås mfl.), vitlök, gul lök, päron, juice, matlagningsgrädde, kaviar (min mans).

I vårt kylskåp finns aldrig: Fläskkorv, fiskbullar, lever, Lätta, grisfötter, tunga, mögelost..

8 kommentarer

 1. Kul och se hur kylen ser ut. Vår är aldrig sådär fylld. Köper ju lite då och då, storhandlar inte utan snarare handlar 2-3 ggr veckan.

 2. Tillhör du dem som anser fiskbullar vara kattmat? är uppvuxen med pappa som har den åsikten vilket gjort att jag anser fiskbullar vara något sällsynt och lyxigt på min mathimmel.
  Och lever? är det konsistensen?
  lite nyfiken då dessa två är bra mat (om man gör egen sås till bullarna).

 3. Ja, jag anser att fiskbullar är kattmat. Nog en kombination av konsistensen och smaken jag inte gillar. Bara lukten gör mig illamående. Lite synd, för det är rätt nyttigt (den i buljong) och går snabbt att laga.

  Lever tycker jag kan vara gott i en gryta eller som biffar, men jag skulle aldrig själv skära i en bit. Sen gillar jag inte tanken på vad levern har gjort när den var vid liv..

 4. Annars finns lever som färdigmald fryst färs, då slipper man skära i själva leverstycket och kan snabbt krama ihop biffar. Jag skulle aldrig få för mig att köpa lever som är producerad utomlands, men den svenska känner jag att den köttprocessen borde vara vettigt gjord och djuren (enligt min förhoppning) fått i sig alltför mycket konstigt foder.

  Visst är jag duktig på att hoppa? Dagen innan tog vi över 300kort i studion då jag gjorde samma hopp så jag var rätt mör i benen dagen efter då vi tog hoppbilden jag har på bloggen i Hammarbybacken 🙂

 5. Jaha, bra att veta om jag (mot förmodan) skulle få för mig att göra biffar.. 🙂

  Det är bra träning att hoppa. Kommer bilderna hamna på bloggen eller är det privat? *nyfiken*

 6. Visst e det underbart att ha en kyl fylld med goda och nyttiga råvaror, så att man kan låta kreativiteten flöda när man ska laga mat!?!!

 7. Ja, det är skönt när kylen är full. Men ofta har jag inte tid att vara så kreativ. Det blir mycket samma mat varje vecka tyvärr.

 8. Anna: tanken är det 🙂 Men min vän som tagit dem går på kulturamas fotolinjer och har haft fullt upp med andra redigeringar så mina ligger i kö, men snart ska de trollas fram 🙂 snart snart kommer det en mer stilren header då Mika får fria händer.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *