Moussaka

moussaka

En perfekt rätt om du vill dra ner på kolhydraterna men ändå äta gott.

Ingredienser:

  • 2 små auberginer
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2-3 msk vatten
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt & peppar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 dl riven ost
ingr_moussaka

Gör så här:

  1. Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Salta och låt ligga 20-30 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs.
  3. Tillsätt färsen och smulstek.
  4. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
  5. Spola av aubergineskivorna och torka dem. Stek dem på båda sidorna i olja.
  6. Varva färs och aubergine i en ugnsfast form. Det översta lagret ska vara aubergine.
  7. Rör ihop créme fraiche, äggulor och oregano och 1 dl av osten.
  8. Täck aubergineskivorna med blandningen och toppa med resten av osten.
  9. Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 40 minuter.

5 Comments

    Åh, älskar moussaca, så gott!!

    Vi gjorde något liknade igår. Det blev supergott! Förresten så tycker Inger att du ska ge ut en kokbok med dina recept som du visat här i bloggen.

    Gud så gott! Det tror jag att jag ska laga ikväll 🙂

    Ja, det smakade bra! 🙂

    Mia – jag har fått receptet av dig. En kokbok vore roligt, men har nog för få recept än så länge.

    […] mig och sa att det åt vi ofta när vi var små. Fast med potatis då. Jag gjorde moussaka enligt detta receptet på Annas blogg och det kommer definitivt lagas fler gånger i detta hemmet . Använder nya […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *