Proteinrik spenat- & fetaostpaj

Nu när sommaren närmar sig (ja – solen lyser faktiskt just nu) är pajer perfekt mat att ha med sig på picknicken eller till grillat. Här är en mager men god spenat- och fetaostpaj. Passar bra till lax, kyckling, en köttbit eller som ensamrätt ihop med en grönsallad. Går jättebra att förbereda dagen innan eller frysa in till senare.

Ingredienser:

  • 100 g keso naturell
  • 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 400 g bladspenat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 10 marinerade soltorkade tomater
  • ca 20 svarta oliver
  • 200 g fetaost (valfri fetthalt)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk

Gör så här:

  1. Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
  4. Strimla tomaterna.
  5. Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
  6. Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

3 kommentarer

  1. Som du vet älskar jag den där pajen! Är så tacksam för ditt recept på den!Dåligt det där av Arla med lättkesella-burken. Ska kolla noga nästa gång i butiken så att jag inte tar fel.Ha en mysig fredag! Kram

    1. Trend o träning

      Tänkte att några nya läsare också ville har receptet.. :)Var lite ironisk gällande kesellaburken. Jag skojade mest, men den är väldigt lik den fetare kesellan.Ha en fin fredag du med!Kram

  2. […] bra med massor av grönsaker (ovan gårdagens middag med kycklingfilé, ugnsgrönsaker, sallad och fetaostpaj), men mycket stress och hård träning gör kroppen mer utsatt och ökar behoven av tillskott. […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *