Mina bästa formtips: Nr 6.

mal2011.jpg
Bild jag hade när jag satte upp mina mål för år 2011.

MÅL:

Vill du hålla formen/komma i form är mål och delmål grymma verktyg för att hålla motivationen uppe och känna att du kommer någonstans med träningen.

 • Ditt långsiktiga mål är det du vill uppnå, t.ex. gå ner 5 kg, göra 10 chins, springa milen under en timme, klara någon slags tävling etc. Detta bör ligga långt fram i tiden, ca. 6 månader beroende på hur stort mål du har. Mitt långsiktiga mål just nu är att komma i form, d.v.s. återfå mina muskler och min kondition och så småningom (ev. år 2012) göra Klassikern och/eller springa Stockholm Marathon.
 • Sått upp tidsbestämda delmål långs vägen mot dit mål. Kan röra sig om att gå ner 0,5 kg/vecka (en lagom takt), succestivt öka distans på löpningen, klara 1 reps mer i bänkpress varannan vecka etc. Mitt delmål är att under sommaren komma igång med styrketräningen.
 • Mål gör att träningen känns mer meningsfull och ibland verkar det behövas en ”ursäkt” för att slippa förklara sig varför man inte vill dricka sprit eller väljer att springa milen istället för att slappa i soffan med en skål chips.
 • Det är mycket roligare när man ser mätbara resultat av träningen!

Så här skrev jag 1 januari i år:

Med ett nytt år måste man ju sätta upp nya mål med träningen. Här är mina:

 1. Gå upp några kg till i vikt. Bli härligt rund och fet..
 2. Krysta ut två guldklimpar (hoppas verkligen jag kan göra det och slipper bli snittad – vilket jag tyvärr blev). Detta blir årets största prestation om allt går som det ska.
 3. Ligga i sängen och amma, med små motionsavbrott till kylskåpet eller toaletten.

Nej, skämt åsido kommer så klart barnen först, att de kommer ut friska. SEN får jag sätta upp nya mål. Antar att de blir:

 1. Kunna röra mig normalt igen. – check!
 2. Komma i form med barnvagnspromenader, amning och lätt styrketräning när barnen och kroppen tillåter. – halvt check!
 3. Successivt öka vikterna, göra fler dips, fler chins, springa längre tills jag är lika stark och t.o.m. starkare än innan jag blev gravid. Ingen brådska – jag har ju hela livet på mig.. 🙂   – detta har jag framför mig!

   14 kommentarer

   1. Är anmäld till Stockholm Marathon, Jubileumsmarathon samt Lidingö 50 k nästa år.Jag visste inte att jag var gravid med just tvillingar när jag anmälde mig, men det ska väl inte göra nån större skillnad.Att klara loppen tror jag inte är nåt problem, men vi får se när jag är redo för mina tidsmål.

    1. Trend o träning

     Coolt! Jag håller tummarna att det går bra, men som du skriver är det nog bra att inte sätta upp för höga mål. Bara att genomföra loppen vore grymt!

   2. Kristin_Ostevik

    Bra, å sette mål er et must!

    1. Trend o träning

     Håller med!

   3. Vet du, jag tycker att det var bra att du blev snittad (fast jag normalt inte alls föredrar snitt), men trots en superenkel förlossning med Jossan skulle jag inte våga föda tvillingar normalt. Det är risk för komplikationer. Tycker du gjorde helt rätt!Är glad över att mina kom ut med snitt ;)För den delen är du i grym form! Du kommer lätt uppnå dina mål. DIG tror jag på!Kramar

    1. Trend o träning

     Nej, det är rätt skönt att veta att de kommer ut fort & säkert med snitt. Det är ju det viktigaste.Klagar inte över min form & det känns kul att ha lite att jobba mot.Och du – jag tror på dig också! :)Kram

   4. Och…. det där med tidsmål i maran haha… Well, jag tror inte att jag kommer klara den tiden jag vill runt på, men att bara klara det kommer göra mig sjukt taggad!

    1. Trend o träning

     Ja, man kan väl inte ha så höga krav första gången man springer. Att ta sig runt är en grym bedrift bara det! 🙂

   5. Men visst blev det planerat snitt?Vad var orsaken till det?

    1. Trend o träning

     Ja det var planerat. Båda barnen låg i säte och man kan inte vända tvillingar utifrån.

   6. Hur pass långt innan fick du veta det? Många frågor 🙂

    1. Trend o träning

     När de bestämt kunde säga att de inte skulle kunna byta plats i mage. Det var rätt tidigt, men inte såpass som v. 24 (det är du i nu va?)

   7. V 24 på tis!Har UL igen 11 augusti.. då kanske man kan se hur de ligger osv.Annars sa BM att man börjar planera v 34, men det låter så sent, de kanske redan är födda?

    1. Trend o träning

     Ja, det kan hända att de kommit, men de kan lika gärna va kvar. Verkar vara så olika hur länge man går. Jag skulle nog vilja veta redan vid nästa ultraljud om jag var du & tror inte att de vänder sig så mycket efter ditt nästa UL.Antar att du vill föda vanligt, men ställ in dig på båda sätten.

   Write a comment

   E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *