Moussaka

moussaka.jpg

Ännu ett recept från gamla bloggen som jag själv glömt bort men måste laga snart igen. En perfekt, somrig rätt om du vill dra ner på kolhydraterna men ändå äta gott.

Ingredienser:
  • 2 små auberginer
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2-3 msk vatten
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt & peppar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 dl riven ost
ingr_moussaka
Gör så här:
  1. Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Salta och låt ligga 20-30 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs.
  3. Tillsätt färsen och smulstek.
  4. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
  5. Spola av aubergineskivorna och torka dem. Stek dem på båda sidorna i olja.
  6. Varva färs och aubergine i en ugnsfast form. Det översta lagret ska vara aubergine.
  7. Rör ihop créme fraiche, äggulor och oregano och 1 dl av osten.
  8. Täck aubergineskivorna med blandningen och toppa med resten av osten.
  9. Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 40 minuter.

5 kommentarer

  1. Kristin_Ostevik

    Takk! Dette skal jeg lage!

    1. Trend o träning

      Värt att testa! 🙂

  2. JÄTTE komiskt! Jag gjorde också ett gammalt recept idag – med aubergine :)Och ja… jag hinner ju inte innan frukost och hade druckit för mycket kaffe! Nu vill sonen ha ut mig i morgon och under 50 minuter – annars kan jag gå i pension hahaha :DBra PT där!Kanske ska ha med mig papper då…. Heja Jonas haha 😀

    1. Trend o träning

      Bra med PT under samma tak!! Måste vara kul med sällskap som puschar dig! 🙂

  3. Hej!Ska ta och testa denna, eller iaf en variant. Kommer nog att behöva mer fett i den, men det löser sig nog.Tack för tipset och en bra blogg!//Freddie

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *