Film: Hantellyft åt sidan

En av de vanligaste övningarna för att träna utsida axlar måste vara hantellyft åt sidan. En övning som är SER lätt ut att göra men som teknikmässigt är rätt svår. Därför vill jag visa dig några saker som är viktiga att tänka på i detta filmklipp.

Eftersom musiken är så hög i bakgrunden har jag även beskrivit övningen med text:

  1. Håll hantlarna med lätt böjda armar. Spänn till i axlarna och behåll musklerna spända. Spänn även magen och stå stilla med kroppen under hela övningen. Sänk skuldran och slappna av i nacken under hela utförandet.
  2. Behåll samma vinkel i armbågen hela tiden och tänk att du lyfter med armbågen (inte handen) ut åt sidan tills överarmen är paralell med golvet. Vinkla lillfingret lite upp mot taket för extra kontakt med axlarna. Bromsa vikten på vägen ner (hela tiden med kontakt med axlarna) tills du har ca 1 dm innan hantlarna nuddar kroppen. Vänd upp igen.

2 kommentarer

  1. Bra där! OCH vilka mysiga brallor du såg ut att ha! Vad var de för några?

    1. Trend o träning

      Det är ett par Casall-byxor. Supersköna är de & jag hittade dem på rea i höstas 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *