LCHF: Kladdkaka med mandelmjöl

kladdkaka2.jpg

Choklad är egentligen det enda i godisväg jag tycker är riktigt gott och denna lågkolhydrat-kladdkaka är perfekt vilken dag som helst då du vill festa till det utan att höja blodsockret. Smakar ljuvligt ihop med en klick vispgrädde eller min sockerfria vaniljglass.
ingr_kladdk_stevia.jpg
Ingredienser:
 • 4 ägg
 • 1  dl Stevia strö
 • 150 gram smör
 • 200 mörk choklad av hög kvalité (minst 70%)
 • 1 tsk bakpulver (här hade jag inget bakpulver varav kakan blev lite platt)
 • 2 dl mandelmjöl (jag använder ett ekologiskt från Bodystore)
 • 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
 1. Vispa ägg och Stevia pösigt.
 2. Smält smöret och lägg i chokladen så den också får smälta.
 3. Blanda alla ingredienser i ägg/socker smeten.
 4. Häll i en klädd form med löstagbarkant.
 5. Grädda 8 min på ca 190° varmluftsugn.
 6. Låt svalna. Ställ i kylen under natten – fantastiskt god dagen därpå.
Bakade och provsmakade den här igår – MYCKET god! Jag har min ”sockerdag” på lördagar, men det betyder inte att jag inte äter gosaker andra dagar också. Trevlig helg!

  13 kommentarer

  1. Åh, det ser riktigt gott! Blir nog att baka kladdkaka sedan 🙂

  2. Den gör vi ikväll! Tack för tips!Trevlig helg!

  3. Mmmm, det här måste jag göra till vårat fredagsmys ikväll. Tack för tipset!Trevlig helg!

  4. Mums, här blir det också kladdkaka men en vanlig. Jag behöver energi efter 31 km löpning.

  5. MMM vad gott det det ut och åter! Ska absolut testas ikväll! 🙂

  6. Hej Anna! Jag har också en ”sockerdag” i veckan då jag äter något extra gott. Hade väldiga problem med sockersuget förut men efter att jag la om kosten och tog bort vitt mjöl, pasta och bröd har det blivit mycket bättre. Men ändå blir det lätt så att jag frossar på sockerdagarna och äter mycket mer än jag tänkt. Jag kan liksom inte stoppa mig själv och både det ena och det andra hinner slinka ner innan jag mår så illa att jag hejjdar mig. Spelar ingen roll om jag är hungrig eller mätt innan jag börjar äta paj, glass eller något annat sött. Har egentligen inga problem med vikten, väger ca 70 kilo till mina 176 cm och tränar mycket. Siktar inte på att gå ner en massa i vikt men vill ändå få slut på frosseriet, den typen av hetsätning känns varken frisk eller hälsosam. Jag vill kunna äta lagom mycket sötsaker utan att gå till överdrift! Har du några tips?

  7. WOW det där kallar jag en kladdig kladdkaka, ser underbart god ut!

  8. Jag bakade denna kaka med Lindts 85% choklad och den blev alldeles underbart god – massor av chokladsmak, lite kladdig i mitten och hårdare utanpå. Den bästa kladdkakan ever!

  9. […] igår kväll gav vi oss på att baka kladdkada inför det lilla kalaset vi ska ha senare idag. Jag hittade och lånade receptet av Anna och det […]

  10. […] värst sugen andra dagar och vissa helger känner jag för att slopa sockret helt (då kan en sån här kladdkaka passa). Det är skönt att varken vara ”slav under sockersug” eller ha totala […]

  11. […] hittade jag hos Trend o Träning-Anna. Jag serverade kakan med kesella blandat med hallon och […]

  12. […] här kladdkakan innehåller rejält med mörk choklad. Den bakas med bakpulver och serveras, som de flesta […]

  13. […] här kladdkakan innehåller rejält med mörk choklad. Den bakas med bakpulver och serveras, som de flesta […]

  Write a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *