Gluten- och sockerfria kokosbollar

Redan förra helgen frestades jag med bilder av mina kokosbollar på Instagram och lagom till lördagsmyset kommer här receptet. Välj själv vilken typ av sötningsmedel du vill använda, men tänk på att ta halva mängden Stevia mot vanligt socker. Jag och barnen tyckte kokosbollarna blev kanongoda men mannen vågade som vanligt inte smaka mitt nyttifierade recept ;P

Ingredienser:

 • 150 g smör
 • 1 dl Stevia strö (alt. 2 dl socker)
 • 4,5 msk kakao
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 3 msk kaffe
 • ca 3 dl mandelmjöl (beroende på hur fasta du vill ha dem)
 • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

 1. Blanda alla torra ingredienser utom kokosflingorna.
 2. I med smör och kaffe och blanda till en tjock smet.
 3. Forma bollar och rulla i rikligt med kokos. Ev. kan du även ha i kokos i själva bollsmeten.

10 kommentarer

 1. Hej Anna! Tack för en inspirerande blogg. Jag tänkte baka efter ditt recept men eftersom jag är allergisk mot mandel kan jag inte använda mandelmjöl. Vad kan man byta ut det mot? Havregryn?//Mvh Lisa

  1. Trendotraning

   Hej Lisa!

   Ja, du kan ta havregryn (då är de inte LCHF längre dock), eller hasselnötsmjöl om du tål det?

 2. Men ska inte Stevia strö motsvara samma mängd socker? 🙂

  1. Trendotraning

   Jo, Stevia strö, men inte riktig stevia du köper i hälsokosten 🙂

 3.  Är det verkligen nyttigt att äta så mycket Stevia? är det inte bättre med vanligt socker ändå i måttliga mängder?

  1. Trendotraning

   Stevia är liksom socker en naturlig produkt (beroende på sort i & för sig) & det finns inga studier på att det skulle vara farligt för kroppen. Socker däremot vet vi påverkar oss väldigt mycket men jag håller med dig om att det absolut är ok att äta mindre mängder av det eller begränsa sig till t.ex. helgerna. 

   Jag lovar att jag inte sätter i mig en hel sats kokosbollar på en gång och äter inte Stevia varje dag varför jag inte tror det är någon hälsofara. 

   Inget är bra att äta för mycket av eller för ofta – en bra regel att gå efter!

 4. Vadvetjagvadvetni

  Smarrigt. ska jag prova.
  Skulle du betala för att dina barn går i skola. Vi pratar enpluttsumma som 50 kr en termin för att de ska t ex kunna ha kalas i skolan?
  http://www.vadvetjagvadvetni.blogg.se/

  1. Trendotraning

   Ja, det skulle jag absolut. Bara det inte rör sig om jättesummor, men 50-100 kr skulle vara ok.

 5. Dianawg86

  Jag bytte ut havregrynen mot bovetegryn. Funkar också som glutenfritt. Och med ett mjölkfritt smör är de även mjölkfria;)
  http://levelup.blogg.se/

  1. Trendotraning

   Vad bra! Ja, det är bara att experimentera. Det mesta funkar 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *