Bröd utan mjöl – LCHQ-recept

Bröd utan mjöl – går det? Ja faktiskt och lätt som en plätt att göra dessutom. Med nyttigt fett från kokosolja och frön samt mättande fibrer och protein från ägg och kesella är det rena LCHQ-brödet. Q som i quality alltså.

Ingredienser:

  • 4 lätt uppvispade ägg
  • 200 g kesella
  • 1 msk bakpulver
  • 60 g kruskakli
  • 50 g solrosfrö
  • 45 g sesamfrö (jag hade inga och tog psylliumfrön istället)
  • 2 msk linfrö
  • 2-3 msk kokosolja

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna.
  2. Häll i en form täckt av bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 180° i ca 50 minuter.

Jag bakade det för första gången igår och åt med keso, kalkon och avocado på. Mättande, gott och värsta proteinbomben till macka. Nästa gång ska jag nog hacka i lite nötter också – receptet går att variera precis som man vill.

29 kommentarer

  1. Kanonbra recept!!! <3

    1. Så himla lätt att göra också! 🙂

  2. finns det något man kan byta ut krusaklit och kokosoljan med? kram 😀

  3. Det vill jag prova, men har ingen kokosbolls hemma (och vårt lilla Ica lär inte ha heller). Kan man byta ut mot ngn annan olja? Rapsolja kanske?

    1. Rapsolja funkar garanterat! Testa det 🙂

  4. Kokosolja skulle det självklart stå 🙂

  5. Roligt med ny, fräsch blogg! Och tack för recept!

  6. Vilken bra och fin ny blogg. Bättre gränssnitt på denna än förra. Passar i alla fall bättre på min iPhone än vad förra gjorde 🙂

    1. Vad bra Maria! Designen är inte klar, men det är kanon att flera tycker den är bättre från mobilen 🙂

  7. Nyttigt lördagsgodis? Idag har vi bakat supergoda RAW-bites, som är mycket nyttigare än godis, men minst lika goda! Kolla in 😉

    shapeit.spotlife.se

  8. Kruskakli kan du säkert byta ut mot t.ex. mandelmjöl Emelie & kokosolja mot rapsolja.

  9. Vill inte vara jättepetig, men har för mig att du skrev någonstans att detta är glutenfritt.
    Men det är det inte om man tillsätter kruskakli. Vill man ha helt glutenfritt kan man ersätta den med fibrex. =)

    Kram

    1. Det är bra att du säger till. Jag visste inte att det var gluten i kruskakli.

  10. Ska definitivt prova detta receptet!
    Kul att du fått en ”egen” plats, jag kommer absolut hänga efter, din blogg och du är grymma! 🙂

    1. Tack för att du hänger med 🙂

  11. […] av vänner från Jämtland. Cecilia och lille Anton har varit här och fick smaka mitt special-bröd med bra betyg från båda. Aningen för fiberrikt för små bebismagar men det struntade Anton i […]

  12. Men mums! Ska testa detta recept!

  13. Mmm vilket gott bröd! Har precis smakat den första varma nybakta skivan med en klick smör på! Hade i lite riven morot och hackade nötter! Väldigt gott! Nästa gång ska jag nog krydda med något 😉

  14. […] skriver jag inte ut här utan ni får helt enkelt kika in hos Anna – trendotraning för LCHQ-brödet och hos Annie – liveitloveit för råa […]

  15. Åh vilket gott frukostbröd. Detta kommer vi att göra många fler gånger.

  16. […] Carb High Quality, recept som jag hittade hos Trend och träning. Egentligen skulle jag göra ett kruskaklibrytbröd men det ska tydligen vara jäst i det och det […]

  17. Åå! Jag leta efter fler brödrecept på LCHQ.se men hittade bar ett som jag redan bakat. Tack för receptet!

  18. […] Recept på ett annat gott mjukt LCHQ-bröd till julbordet hittar du här. […]

  19. Åh så bra, ska genast provbakas! Just bröd är min svaga punkt, väldigt lätt att trilla i sockerfällan efter en macka…

  20. […] deras skull – min och Jonas middag väntar senare när tvillingarna lagt sig. Lyxiga mackor (mitt bröd) med handskalade räkor, sallad, avocado, ägg och majonäs. Simpelt gott […]

  21. Hur mkt är 60g kruskakli, 50 g solrosfrö, 45 g sesamfrön?
    Har nämligen ingen våg hemma.
    Tack för en super blogg, har nog följt dig i ett år nu å du motiverar mig 😉

  22. Natalie
    60 g kruska kli = 1 dricksglas (typ 2,5 dl)
    50 gr solrosfrö = 1/2 glas
    45 gr sesamfrö = 1/2 glas

    Har sett en uppsjö av dessa recept och de skiljer sig lite i kvantiteterna allihop, så det funkar med ungefärliga mått.
    Provade att hälla i några frusna blåbär precis innan jag stoppade in i ugnen och det funkade, (bättre blåbär skulle förmodligen funka bättre, hade amerikanska jätteblåbär)
    Dessutom så brukar jag krydda med kanel eller kardemumma.

  23. Hmm, såg att enligt detta recept skulle de bakas i 180 gr i 50 min. Jag har använt likvärdigt recept och då skulle det bakas i 175 gr i 15 minuter, och det blev saftigt och gott.

  24. […] jag har utgått ifrån hittade jag hos Trend o Träning, men använder mig av det som finns hemma i vårt skafferi. Jag har testat att baka med turkisk […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *