Hembakt knäckebröd – LCHQ-recept

Att baka sitt eget knäckebröd till julbordet är hur lätt som helst blev jag medveten om igår. Massa nyttiga och härligt knapriga frön till sillen är inte fel och det blev verkligen GOTT. Dessutom gluten- och mjölkfritt för dig som inte tål det.

Ingredienser:

 • 2 dl hela linfrön
 • 2 dl solrosfrön
 • 2 dl pumpafrön
 • 2 dl psylliumfrön (alt. sesamfrön vilket jag inte hade hemma)
 • 1 tsk salt
 • 4 ägg
 • 1 dl äggvitepulver (för extra protein. Kan uteslutas)
 • 1-2 msk smält kokosolja
 • ev. kummin för att jula till det (något jag inte gillar, men kanske du?)

Gör så här:

 1. Blanda alla fröer och salt i en skål.
 2. Rör ihop ägg och smält kokosolja och häll i fröblandningen. Blanda.
 3. Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och skär i så stora bitar du vill ha.
 4. Grädda i mitten av ugnen i 160° i ca. 30 minuter. Låt svalna på galler.

Recept på ett annat gott mjukt LCHQ-bröd till julbordet hittar du här.

21 kommentarer

 1. Åh – tack för recept! Det där ska svängas ihop hemma hos mamma i jul… <3

  1. SÅ enkelt att göra. Du kommer garanterat gilla det Helena! 🙂

 2. Jag kan tänka mig att detta skulle bli jättebra med lite kanel i! Juligt och gott 🙂

  1. Ja Emma – det kanske också funkar.

 3. Mums låter inte fy skam inte 🙂

 4. Ett tips! Smula sönder på ett bakplåtspapper & in i ugnen & vips har du hemmagjord müsli 🙂
  //Karin

 5. […] nyss en fikapaus från to-do-listan med ostmackor av mitt hemgjorda knäckebröd och ett par koppar te. Dagar med hemmajobb framför datorn går vattenkokaren varm och jag vet […]

 6. […] middag. Passade även på att baka nytt knäckebröd av de sista äggen som får åka med till julbordet i Jorm. Men provsmaka måste man ju – […]

 7. […] var god, men de sparade edamebönorna med flingsalt och mitt hemgjorda knäckebröd med ost – som en […]

 8. […] I mitt frö-knäckebröd. […]

 9. Fantastiskt gott! Var skeptisk när jag provade det men det är verkligen grymt gott! Väldigt kaloririkt men supergott och nyttigt. Trodde inte att ett så fröigt bröd kunde vara så gott. Har bytt ut allt bröd hemma mot detta.

 10. […] till mig när jag var sjuk eller om hon bakat och äggula blev över. Igår rörde jag ihop nytt fröknäckebröd och hade i några extra äggvitor för proteinets skull. Äggulorna (2 st) vispade jag idag upp med […]

 11. Kan man byta ut kokosoljan mot vanlig rapsolja tror du??

  1. Funkar säkert, men kokosolja är nyttigare 🙂

 12. […] funderat på det där fröknäcket hos Trend och träning ett tag och nu när jag blivit så himla frösugen slog jag till. Lite orolig för […]

 13. […] även ihop en ny sats fröknäcke som är så gott med ost på. Otroligt lätt att göra enligt det här […]

 14. […] ihop med sallad och gott bröd eller ris/potatis för mer […]

 15. […] Fröknäckebröd (överta bilden) […]

 16. […] En av de bättre sakerna med att ha varit bortrest länge – man hinner sakna vardagsmaten. I går kväll for jag runt som en galning mellan spisen, ugnen och påhittiga barn (notera Junior med pilatesbollen). Laddade upp singelmammakylen med både kycklingfilé + ugnsgrönsaker, köttbullar med pasta och nytt fröknäcke. […]

 17. […] Fröknäckebröd (överta bilden) […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *