Träningsmusik

Musik kan verkligen göra skillnad på energi vid träningen tycker jag. En riktigt bra låt i gymmet och jag orkar betydligt fler reps eller ökar omedvetet tempot i takt med musiken vid löpningen.

Själv är jag allätare, men hjärtat klappar främst för svensk musik. Kent, Petter, Petra Marklund, Lars Winnerbäck, 80-talsklassiker som Nicklas Strömstedt, Orup, Marie Fredriksson, Peter Lé Marc (vilka har jag glömt?) och efter ”Så mycket bättre” har jag blivit lika kär i Darin som småtjejerna. Hans nya covers är grymma!

Men annars är slagdängor på radio det jag lyssnar mest på när jag tränar. Fartig musik på Energy vid intervallträning eller senaste popen på P3. Älskar musik men hinner just nu inte sitta och ladda hem och göra spellistor (därför radio). Kanske du har samma problem eller letar efter speciell musik till en viss sorts träning? Fick tips av en läsare om Springmusik.se där det finns färdiga spellistor i olika kategorier och för olika sporter (t.ex. löpning, cykling, yoga, gym och promenad) samt låtar uppdelade efter hur snabba, hårda och gamla de är. Smidigt!

Kika in på Springmusik och ladda hem träningsmusik och färdiga Spotifylistor här.

Fler som gilla musik. Speciellt Junior är galen i att sjunga och dansa och kommer säkert gå i äldste storebrors fotspår med dans på Base23. Men vi börjar med Blinka lilla stjärna ackompanjerad från Spotify och pappa 🙂

10 kommentarer

 1. Hii, vad söööta de är!!! Gulligt!!
  Oh, vad bra med musiktips & listor!!! Jag är inte alls bra på att hålla på med sånt & har oxå mest lyssnat på radio. Men märker att det är kul i samband med träningen. Fast på mitt tyngsta pass, cirkelfysen, då hör jag inte musiken. Lustigt…jag är sååå inne i träningen & letar efter den berusande känslan…….eller det kanske susar i öronen (skojar) av träningen så jag inte kan höra, hahaha.
  Önskar er dig en häääärlig fredag!!
  Kram kram

 2. Älskar KENT (no kidding… du ser ju min bloggadress ;)..). Och även jag blev lite kär i Darin eller i alla fall hans tolkningar.

 3. Vill alltid ha superpepp musik när jag är ute och promenerar fort. Allra helst något r’n’b/house-aktigt 🙂

 4. Bra tips med springmusik!

  Var på spinning i morse (efter ett längre uppehåll) och förvånades över att det fortfarande spelas mycket Scooter och Rammstein, samma musik som var på passen förr

 5. Åh, jag älskar den som heter löpn/Kalle2 på löpningslistan – den med massa latino – lätt att börja springa lite oekonomsikt med fladdrande armar och små hoppiskutt där.

 6. Åh, vilka sötisar!!

  Och tack för tipset med löpmusik – exakt vad jag letade efter igår!

 7. Men alltså dina barn – HUR söta!!! 🙂

 8. […] träningsprogram ← Träningsmusik […]

 9. Tack, letar ständigt musik att gymma och springa till, kul med nytt!

 10. Gillar Juniors förvånade min när syrran tar ton.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *