Soma Move och Organic Bodywork

Två nyheter som dyker upp på SATS gruppträningsschema 2 april är Soma Move och Organic Bodywork. Jag har precis landat och fyllt på vätskedepåerna efter en förmiddag på språng inkluderad pressträff med test av klasserna.

Båda klasserna är holistiska, d.v.s. man tränar både styrka, kondition, koordination och rörlighet. Funktionell träning med egen kroppsvikt till musik, men man behöver inte hålla samma takt som instruktören vilket jag med min dåliga koordination tyckte var skönt. Ja, du ser ju på bilden att jag gör något helt annat men ”sumo squat” ingick faktiskt i rörelsemönstret vi jobbade med just då.

Annars en väldigt skön klass där man får ta ut rörelserna i alla leder, sträcka ut och jobba atletiskt med core och spänst. Jag är gillade Soma Move och kom relativt snabbt in i flödet. För egen del skulle jag främst gå på klassen för att träna rörlighet på ett kul sätt.

Organic Bodywork var ännu skönare då man tränar i HotYoga-salen med 38° värme. Samma holistiska funktionella träning som Soma Move, men i lugnare tempo och med vissa övningar liknande yogan och pilates. Dock ett mer rörligt flöde än yogan med stora rörelser i egen takt. Grymt för att öka kroppskontrollen och svetten lackade. SÅ skönt och jag tror helt klart både Soma Move och Organic Bodywork kommer bli heta (!!) klasser i vår.

Jag har fortfarande en otroligt mjuk och behaglig känsla i kroppen efter klasserna. Mer rörlighetsträning ska jag skriva upp på to-do-listan.

9 kommentarer

 1. Underbart med en till klass i Hot salen. Älskar att träna där, speciellt efter vinterlöpning eller skidor.

 2. Roligt att få prova på nya grejer. Jag ser att ni också gjort ”crescent pose”. Ett nytt uttryck jag har lärt mig idag och så är en ”high lunge”. Vad heter det egentligen på svensk – höftböjar-stretch?? Vet du? Må så gott! Anna

  1. Ingen aning Anna.

   Ha det bra du med 🙂

 3. Ahh, två klasser jag jättegärna vill testa! Får se när de dyker upp här nere!

 4. Härliga pass låter det som!
  Skönt att höra, förlåt mej :), att jag inte är ensam med att vara kass på koordination. Jag slår knut på mej om jag ens försöker hänga med i någon stegserie eller jobba med benen och armarna åt olika håll! Är säkert en upplevelse att workout:a i en klass bredvid mej, haha, men det bjuder jag på! 😀

  1. Jag också 🙂

 5. Kul att ses 🙂 Och vilken workout det blev! Du är ju lite mer deffad än mig men jag kommer nog igen snart också 😉 Kram

  1. Ja, roligt att råkas! Du kommer säkert igen. Kikade på din blogg – du vet ju att du KAN!! Heja dig 🙂
   Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *