Chokladmaränger med steviadroppar

Det här med att experimentera och nyttifiera recept är en rolig hobby jag har med mer och mindre lyckade resultat. Igår hafsade jag ihop några äggvitor och sötade med SweetDrops med chokladsmak till tänkt marängfluff. Eftersom jag höftade på egen hand missade jag att man brukar ha i ättika, men de blev ändå goda med lite riven mörk choklad på toppen om än lite kladdiga. I receptet nedan har jag däremot adderat ättika så blir nog konsistensen bättre.

Ingredienser: 

 • 3 äggvitor
 • 1/2 krm ättika
 • 1 krm vaniljpulver
 • 10-16 droppar SweetDrops choklad (alt. Stevia strö ca 1 msk + lite kakao)

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 100°.
 2. Vispa alla ingredienser till ett hårt skum och klicka ut smeten i valfri storlek på bakplåtsbeklädd plåt.
 3. Riv mörk choklad över klickarna.
 4. Grädda i ugnen i ca 40 minuter och låt marängerna svalna innan du lossar dem från papperet.
 5. Servera gärna med glass (recept på god sockerfri variant) och hallon. Eller varför inte med skivad banan, grädde, glass och chokladsås i en marängsviss?

Ja, marängsviss får det bli med mina kladdmaränger i kväll, fast med HCHF-glass och sockerchokladsås till. Det är ju lördag och Melodifestivalfinal. Happy helg!

P.S. Vill du ha mer matinspiration i bilder har jag uppdaterat facebooksidans matalbum med nya bilder. Även albumen med träningsbilder och träningsmode är uppdaterade. Idétorka? Check it out! D.S.

2 kommentarer

 1. Jag brukar göra likadana! Jag blandar dock tre äggvitor med lite sötningsströ och citron. Citron fungerar lika bra som ättika eftersom det är syran man behöver 🙂

 2. Bra träning med trx´n där =) Jag börjar också gilla den mer och mer.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *