Mandelvåfflor med vaniljgrädde

Det är visst våffeldagen idag blev jag påmind om när Hugo kom hem från skolan, så det blev till att sno ihop en smet. Frasvåfflor gjorde jag men nedan hittar du recept i repris på våfflor av mandelmjöl. Gott, mättande och proteinrikt. Till passar t.ex. vaniljgrädde (grädde + 1 tsk Stevia + en nypa vaniljpulver) och bär eller äppelmos, kanel och en klick keso. Blir det över smakar det bra med en skiva ost på som ett bra mellanmål.

Ingredienser (6-8 stycken):

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg + 2 vitor
  • 2 tsk fiberhusk
  • 100 gram kesella 1%
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser och låt svälla 15 minuter innan du gräddar dem i våffeljärnet. Du kan behöva smörja järnet lite, men bara pytte eftersom mandelmjölet i sig är fett.
  • Servera nygräddade, t.ex. ihop med bär och vispad grädde med en nypa vaniljpulver och 1 tsk Stevia.

4 kommentarer

  1. Det här receptet ska jag verkligen prova! Är inte så förtjust i vanliga våfflor då det mest känns som om man äter luft men det här verkar vara mer mättande

  2. Åhh… De här ska jag verkligen prova! Jag missade ju att de va våffeldagen helt! Men de funkar till påsk med! 😉

    Ha det fint!

  3. Åh det var ett bra recept. Jag som inte gillar varken våfflor eller pannkakor egentligen.

  4. Ser jättegott ut!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *