Baksida axlar i kabelcross -favorit i film

Har man bara en timme på sig att ta sig till gymmet, träna, duscha och vara i tid till ett viktigt möte gäller det att plocka sina absoluta favoritövningar. Det gjorde jag vid morgonens ryggpass och förutom sittande rodd och chins är stående baksida axlar en av mina topp 10-övningar:

 Här får jag riktigt bra kontakt med baksida axlar och jag varierar ibland med att göra övningen liggande på plan eller lutad bänk. I det stora hela jobbar samma muskler men i olika vinklar. Vissa kanske hittar musklerna bättre i andra varianter och lättare kan slappna av i nacken (något många tycker är svårt) varför det är bra att testa sig fram.

Tänk på:

 • Stå stadigt med stark core.
 • Avslappnad nacke.
 • Lås armbågarna i ett lätt böjt läge (översträck inte, men böj dem heller inte för mycket) och behåll samma vinkel hela övningsutförandet.
 • Kom inte för långt bak med armarna utan stanna när armarna är parallella med kroppen.
 • Spänn till axlarna lite extra i slutpossitionen, behåll spänningen och bromsa rörelsen på vägen tillbaka. D.v.s. hela tiden KONTAKT med axlarna!

Annars en buisy (som vanligt) men bra dag. Ska strax plocka hem 6 grusiga ungar (bonus med kompis till Hugo och kompis till Hampus) från förskola/skola men det är bara att garva. Livet levererar och solen skiner ju! Likt mitt linne 🙂

Dagens träningsoutfit: Linne-, sport-bh och tajts – Casall, strumpor – Gococo, skor –Merrell.

4 kommentarer

 1. Rygg är överlag roligt att köra tycker jag. Ska köra det imorgon! 🙂

 2. Mm, den övningen är riktigt bra =)

 3. Vissa inlägg känns mer klockrena för en själv än andra. Det här var väldigt mycket för mig. 🙂
  Jag tror den övningen kommer bli ett återkommande inslag när jag tränar axlar framöver.
  Ha en toppendag!

 4. […] Liggande baksida axlar i kabelcross är en annan gammal favorit för baksida axlar, där biceps hjälper till en aning. När jag som nu tränar tungt kör jag med böjda armar, men är alltid noga med kontakten med baksida axlar. Som variation, och i lättare perioder, har jag raka armar och ibland gör jag den stående (filmklipp). […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *