Brownie LCHQ av svarta bönor

Att bloggar påverkar är ett faktum och jag har senaste tiden sett flera som använt svarta bönor i sina recept på brownies. Smittade av sig och jag blev sugen att testa. Mixade lite från olika inspirationskällor eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma.

Hade t.ex. både ljus och mörk sockerfri choklad hemma som fick åka i, inga dadlar och ingen grädde. Däremot mandelsmör och kokosolja som gav kakan ett extra smaklyft. God även om jag inte rekommenderar den för känsliga magar som ska cykla 10 mil. Lite gaser är att räkna med men det är det värt 🙂

Ingredienser:

  • 1 paket svarta bönor
  • 2 ägg
  • 200 g smält choklad (gärna mörk)
  • 2 msk stevia
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 dl kokosolja
  • 1 msk kaffe
  • 2 msk mandelsmör
  • 2 tsk bikarbonat
  • valfria toppingingredienser alt. ha i hackade nötter i smeten

Gör så här:

  1. Skölj ett paket svarta bönor och mixa till en smet. Tillsätt mandelsmör, kaffe, bikarbonat och vaniljpulver.
  2. Vispa ägg, kokosolja, och smält choklad i en annan skål.
  3. Blanda ihop allt och häll smeten i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper.
  4. In i ugnen på 175° i ca 15-20 min (ska vara kladdig i mitten när du tar ut den).
  5. Låt svalna och toppa med exempelvis nötter, kokos, någon typ av frosting eller chokladkräm. Själv hade jag inget annat än vanlig smält choklad med bitar av hasselnötter. Gott det också!
  6. Godast någon dag senare när kakan ”satt sig” och servera gärna med en klick vispgrädde och bär.

Trevlig helg!

6 kommentarer

  1. Yummy!! Ser riktigt gott ut!!

  2. Blir också sugen på att testa. 😉
    Men frågan är om den är lika god som vanlig kladdkaka? Inte så mycket som slår det va?

    Ha en fortsatt bra lördag! Kram

    1. Nej – de slår verkligen inte vanlig kladdkaka. Det här är mer vardagsgodis 🙂

      Tack desamma. KRAM!

  3. Jag gjorde en ”socker”kaka för ett tag sen med bönor. Jag var lite osäker på om det skulle bli bra, men det var den godaste jag ätit. Krämig och smakrik. Super smart att använda istället för mjöl. Din kaka ser super kladdig ut, precis som det ska vara. =)

    1. Aha! Nytt för mig också med bönor i bakverk men det funkade ju bra 🙂

  4. Den där ser galet god ut 😋👍

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *