Grädd- & parmasanstuvad svartkål -recept

Kål – en för mig bortglömd grönsak som är så god, både rå och i olika maträtter. Igår blev påmind om den när en påse nyheter från Ica med olika sorters kål hängde på dörren när jag kom hem. Kåldolmar gjorde alltid min mormor, SÅ gott och själv hade jag dille på kålpudding ett tag. Det kanske jag gör av påsen med vitkål någon dag, men nu blev jag sugen att testa ett recept som stod på påsen med svartkål.

Gör så här:

 1. Fräs strimlad svartkål med vitlök i olivolja.
 2. Häll över grädde och i med riven parmasan. Klart!

Svingott rent ut sagt! Barnen höll för näsan, men jag och mannen mumsade i oss varenda litet blad ihop med ugnsgrillad kycklingfilé, bacon och ugnsgrönsaker. Hur gott det kommer doftade i sovrummet i natt är en annan femma, men inga små nattvandrare låg i dubbelsängen när jag vaknade 😉

Hackade, sköljda och färdiga kålsorter med inspirerande recept på påsarna du kan hitta på Ica i höst.

6 kommentarer

 1. mmmm, ser ju faktiskt jättegott ut. Måste jag testa, faaaaast jag tror jag blir ensam om att äta det hemma hos mig 😉

 2. Spännande. Storhandling står på dagens schema så detta ska allt köpas och testas.
  Ha en härlig Torsdag.

  1. Do it Malin! 🙂

   Tack desamma

 3. Ingrid Oskarsson

  Hej! tack för bra tips! hur tränar du i dag, med tanke på halvmaran på lördag?
  Tack igjen för inspirerande blogg!

  1. Har precis skrivit om detta i senaste inlägget Ingrid 🙂

   Tack själv & ha en fin dag!

 4. Bra tips på smidig o god mat. Gillar kål men inte testat svartkål, måste testas. O kan det göra att nattvandrarna ligger hela nätterna i sina egna sängar, win, win 😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *