Hemligheten bakom svärmors biffar

ans_biff

Alla har vi våra parradrätter och min svärmors är pannbiff med stekt lök. Hon själv beklagar sig varje gång över ”dålig fantasi” – vi andra jublar. INGEN gör så goda biffar som hon, men vad är hemligheten undrade jag vid dagens middag?

biffar

Kan det vara Aromaten i smeten mån tro? Eller sockret?

Svärmors biffar: 

  1. Blanda ströbröd + lite potatismjöl med mjölk. Krydda med örtsalt, Aromat, vitpeppar, kryddpeppar och en nypa socker. Blanda och låt svälla.
  2. Blanda i köttfärs, forma till biffar och stek i ordentligt med smör. Lägg upp i en ugnssäker form.
  3. Häll i lite vatten i stekpannan + en buljongtärning. Häll skyn över biffarna.
  4. Skiva och stek lök. Lägg på biffarna.
  5. In i ugnen på ca 175° tills de ska ätas ihop med kokt potatis och grönsaker.
junior_armh

Eller tillbehöret av familjen, Dalalugnet och knäckemackor? Jag skulle kunna leva på knäckebröd (OBS! Inte små Wasa Husman-rutor utan de där stora runda kakorna) med smör och ost, men inte hemma i stan. De hör liksom inhop med landet. Och svärmors biffar.

6 kommentarer

  1. Det är kryddpepparn!! Det har min mamma i sina biffar och det gör så mycket av den goda smaken. Jag trodde länge att skillnade mellan hennes och mina var att hon har älgfärs och jag gris. Det visade sig när jag frågade att hon inte alls hade älg, utan gris… men kryddpeppar hade hon.

    1. Nipe – tack, då vet jag vad jag ska handla hem. Kryddpeppar!

  2. Oh, tack för tipset =) alltid kul att laga nytt.

  3. ÅH, får en så härlig känsla inombords nuförtiden när jag besöker din blogg <3 du är fantastisk och så inspirerande!

    1. Vad glad jag blir att du tycker det Anna ❤

  4. […] Igår försökte jag mig på svärmors pannbiff med stekt lök. I brist på potatis fick det bli pasta till, men det funkade också bra även om […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *