Tema sushi

sushi_sallad

Lax måste vara godaste fisken (tillsammans med röding)? Hemma göra jag laxrätter minst 2 dagar i veckan, men det blir ofta även från restaurang. I sushiformat. Igår åt vi på IKKI Sushi på Fältöversten efter tvillingarnas tandläkarbesök. Rå marinerad lax med avocado, edamebönor, sallad och sjögräs..

sushi_lax

..och så delade vi på några vanliga laxbitar med wasabi och ingefära. Klassikern som alltid är lika god!

shake

Liksom vår stående favorit Shake Mushi från Itamae vid Odenplan som blir vår söndagsmiddag. Ångkokt lax med ris och Ponzu Mayo – mästarsåsen! Såsernas sås. Godast i världen. Nej, jag överdriver inte. Den är hela anledningen till att köpa rätten (förutom laxen förstås).

jj_skala

jj_sushirest

2 kommentarer

  1. Jag äter sushi alldeles för sällan… Tyvärr. Det är ju så gott!! 🙂

  2. Jag verkligen älskar sushi 🙂
    Fast för mig är det veggiestyle på det hela, mums 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *