3-våningsmiddag

ugn1

Vad ska vi äta till middag? Det ständiga dilemmat. Speciellt i perioder då man har mycket annat att tänka på. Jag brukar då laga mycket mat när jag väl gör det så att det räcker till lunch/middag flera dagar, och med 6 olika smaker i familjen är ett bra knep att stoppa in lite av varje i ugnen. De flesta hem har idag en varmluftsugn och kan ha flera plåtar inne samtidigt, få jämn fördelning av värmen på maten och utan att det tar smak av varandra.

ugn2

Igår fyllde jag vår ugn med en övervåning kycklingfilé, paprika, rödbetor, sojabönor…

ugn3

…mellanvåningen med klyftpotatis..

ung4

..och bottenvåningen med aubergine, blomkål, broccoli, champinjoner och rödlök. Ringlad olivolja och flingsalt över varje plåt.

kyckl_pot_bonor

bonor_bacon

Serverade sen på en bädd bladspenat och toppade med knaperstekt bacon och riven permesan. Läs till mig och mannen. Halva barnaskaran åt bara en tugga kyckling och resten potatis och halva tvärtom. Alla är vi olika men lever lyckliga ändå.

Hur löser ni middagsdilemmat hemma?

15 kommentarer

 1. när jag tänker på dig tänker jag mat på plåt. himla smart tycker jag med (även utan barn)!

  1. Ja, jag använder ugnen sjukt mycket Sara (därför har jag klippt bort ugnsluckans insida på bilderna..). Självklart bra pryl även utan barn!

   Kram

 2. Vilket tips 🙂 Toppen ju!! Man ska göra det lätt för sig 🙂 Ser riktigt gott ut!!

 3. Du är en stor matinspiration för en som lever lite stressigt liv med småbarn 🙂 TACK!

  1. Inspirerar så gärna om jag kan Milla 🙂

   Kram!

 4. Åh, mat är tråkigt och jobbigt men nödvändigt till vardags. Lätt att man fastnar i samma mat om och om igen. Mitt nyårslöfte för iår var att jag skulle bli bättre på att bara laga en rätt och inte stå o laga tre för att barnen inte vill äta det som vi vill äta. I skolan o dagis äter de ju av allt men hemma krånglas det. På helgerna lägger vi ner mer kärlek i maten.

  1. Bra nyårslöfte! Har du lyckats hålla det? Tyvärr blir det inte alltid att alla äter samma hemma hos oss, men det är min ambition. På helgerna däremot är det enklare, när man har mer tid – jag håller med!

 5. Ser riktigt gott ut! Älskar mat, bra mat för både kropp och själ. Experimenterat massor och äntligen hittat rätt. Gått ner över 70 kilo på egen hand.

  1. Jag också Laura! Och vad grymt du är som gått ner så mycket MED bra mat. Det finns många quick fix men riktig mat är bäst i längden. Well done!

 6. Otroligt smart. Ser väldigt gott ut också =)

 7. Nybörjare med min varmluftsugn & inte vän med den än. Vad ställer du in för grader & hur länge ungefär har du det inne?

 8. Ser super ut – har du något på filéerna där? Det ser liksom lite såsigt ut.
  Jag ser det lite som med träning, att man faktiskt får göra en tidsinventering och se över om man tycker att mat ska få ta en naturlig (med betoning på naturlig, gärna grön o eko) plats i familjen och skapa en sund relation med maten och varandra! T.ex. kan temat ”jag är hungrig NUNUNU” bli så himla infekterat och leda till att barnen inte lär sig att känna hunger ens i en minut, att man kastar in vad skit som helst in the cakehole för att få tyst på tjatet…Ja ni vet. Det är mycket paprika, vitkål, morot, kålrabbi etc som tilltugg före maten och sen har vi förstås också ett gäng maträtter som cirkulerar. Lax i ugn, lammfärsbullar (eko ist för storpack köttfärs), pasta med tärnad halloumi i tomatsås, spenatsoppa med ägg, röd linscurry… Har ska tilläggas också förmånen att jobba flexigt så vi har egentligen inte så stressigt – har all förståelse för dem som inte har det!

 9. Så himla gott med mat i ugn -och enkelt! Ikväll blir det kycklingfile, potatishalvor, squash, paprika och broccoli in i ugn med lite feta ovanpå. Mumsigt!

  1. Åh – fetaost är så gott till den typen av mat Karin. Mums!

 10. Det ser jättegott ut!! Det är ju så himla lätt att bara trycka in det i ugnen :))
  Sedan 2.5 år tillbaka så gör jag matlistor i en bok (kan då gå tillbaka och titta lite vad jag har haft innan) Sitter på tisdagar och gör lista från fredag-torsdag. Jag tycker att det funkar riktigt bra och dessutom handlar jag inget onödigt! Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *