Varm grönkål- & rödbetssallad

jag_rodkolssallad

Finstickad kofta från Indiska.

Redan i våras pratades det om den stora ”kåltrenden” vid en presslunch för ICA. Sen dess har det dykt upp flera olika färdigskurna och sköljda sorter i påsar på butikerna, och jag själv har hittat flera goda sätt att tillaga dem på. Som grädd- och permasanstuvad svartkål, grönkålschips (bara att ugnsrosta skuren grönkål med olivolja och flingsalt), grönkålssoppa, och nu en ny variant.

gronkolrodbsallad

Du bara MÅSTE testa min grönkål och rödbetssallad som jag höftled fram i lördags. Klassiska rödbetssallad tycker jag personligen inte om och dessutom är det inte fel att få in mer grönt på julbordet. Själv stekte jag dessutom grönkålen i kokosolja eftersom det ger så god smak men det går lika bra med exempelvis olivolja.

Ingredienser:

 • Grönkål
 • Rödbetor
 • Rödlök
 • Fetaost
 • Olivolja
 • Flingsalt/örtsalt

Gör så här:

 1. Stek hackad grönkål så att den blir mjuk i en stekpanna alt. tillsammans med övrigt på en plåt i ugnen.
 2. Dela rödbetor i lagom storlek, lägg på en plåt med skivad rödlök och smulad fetost. Blanda med olivolja/kokosolja och salta.
 3. In i ugnen på 225° i ca 30 minuter.
gronk_rodbetssallad

Gott till det mesta – men speciellt julskinka, revbensspjäll, köttbullar, lax och kallskuret kött.

gustav_julbord

Det har jag redan testat vid mitt första julbord för i år. I lördags hade vi knytkalas hemma hos vänner/kollegorna Gustav och Sofia där mitt bidrag bl.a. var denna varma kålsallad. Mycket trevlig kväll med gänget från Elite Rehab Studio + respektive, och nog är det så att första smakbitarna av allt är godast.

tomte_julfest

Dessutom fick vi besök av tomten som tagit fel på datumet och hade misstänkt lika röst som pappa Jonas. Och nu är det bara att fortsätta. Mer jul! Ge mig.

7 kommentarer

 1. Ann-Louise

  Det lät jättegott! Men en dum fråga, kokade du rödbetorna först eller är de inlagda?

  1. Ingen fråga är för dum Ann-Louise 🙂

   Jag vet ärligt talat inte eftersom jag glömde kolla på påsen. Jag tog den lata vägen & köpte färdigskurna, frysta rödbetor på Ica, men de är i alla fall inte inlagda & tror inte de är kokta heller.

 2. Den bästa salladen, så gott 🙂

 3. Så himla snygga byxor du har! Vart är de ifrån?

  1. Annika – Oj, jag minns inte riktigt men tror de är från MQ. Köpta i våras så kanske de finns kvar 🙂

 4. Gjorde salladen till dagens middag – så gott! Kompletterade med rostbiff vilket funkade utmärkt 🙂
  Vi körde på ”färska” rödbetor som vi förkokade lite (tycker de kan bli lite torra om man kör dem i ugnen hela tillagningstiden), då behövdes inte riktigt 30 min i ugn heller.
  Tack Anna för trevlig och inspirerande blogg!

  1. Låter jättegott Malin! Jag åt rester av det till middag häromdagen, då tillsammans med tjälknöl. Mycket gott!

   Tack själv för att du delar med dig 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *