Mat med twist

aggmacka_spen

Godmorgon! Föreställ dig en hes viskning, för rösten är fortfarande inte tillbaka. Men jag har märkt att det har sina fördelar här hemma. Plötsligt är rösterna lägre hos alla. Barnen härmar mig och lyssnar när mamma försöker kraxa ur sig det viktigaste, och jag tjatar inte från andra sidan lägenheten utan går fram och visar med teckenspråk. Det gör samtliga lugnare och stämningen trevlig. Kanske nästa vecka får bli en ”tyst utmaningsvecka”, oavsett förkylning eller inte?

Nu till sak.

Att leka med maten. Twista till en äggmacka genom att låta bladspenat steka ihop med frukostägget…

kyckl_gronkalkyckl_mozarellafetaspenatpajkyckl_spenatpaj

Lägga kycklingen på en bädd av grönkål och andra grönsaker blandade med flingsalt och kokosolja. Panera kycklingen med chiafrön, och mot slutet av tillagningen låta mozarella smälta över alltsammans. Serveras med fördel ihop med fetaost- och spenatpaj.

jordnsmorflygjacob_jordnflygjak_ugnflygjakob_ris

Och i brist på vanliga jordnötter till din Flygande Jakob – bred jordnötsmör med crunch på bananen istället. Låt broccoli tillagas samtidigt i ugnen, och strö solrosfrön över. Annars det klassiska receptet.

Några av mina experiment med att blanda den traditionella maten med moderniteter från veckan som gått. Men i kväll tar jag ledigt och låter en professionell kock laga maten. På restaurang blir allt twist mot min vardagsmat. Ha en fin fredag!

1 kommentar

  1. Crunchigt jordnötssmör lät ju gott, oavsett om man har jordnötter hemma eller inte….!! ;-D

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *