Baka läckra proteinbollar – film från Annas kök

Choklad är gott, protein mättar och ger byggstenar, kaffe piggar upp, spela teater och redigera film är roligt. Därför fortsätter jag med mina filmer – den här gången från mitt kök där jag bakar proteinbollar. Som vanligt brukar jag improvisera och sällan ha samma ingredienser och mått varje gång jag gör bollarna. Jag brukar t.ex. använda proteinpulver utan sötningsmedel och ha i havregryn eller mandelmjöl, men för att göra enkla, goda proteinbollar med så få ingredienser som möjligt kan du baka de här:

Recept, ca 5 proteinbollar:

Sugen på att provbaka till veckans mellanmål men saknar ingredienserna? Just den här veckan har min samarbetspartner Bodystore (dit även länkarna går men ej affiliatelänkar) en kampanj med 15% rabatt på allt via CupoNation – en av Sveriges främsta förmedlare av rabattkoder på nätet och som jag skrivit det här inlägget i samarbete med. Där eller hos Gymgrossisten, också en av butikerna hos CupoNation, hittar du alla ”specialprodukter” till proteinbollarna i filmen. Du hittar även rabatter inom flera andra kategorier, som mode, skönhet och hälsa, elektronik, inredning, leksaker och resor.

protboll

Mumsigt mellanmål på en minut! 

P.S. Önskar du läsa mer om protein kan jag tipsa dig om inläggen: När kosttillskott kan vara bra och inte. Om hur mycket protein du behöver inkl. proteinrika mellanmålstips. D.S.

I samarbete med CupoNation.

8 kommentarer

 1. Hej Anna
  Jag tänkte bara höra med dig om du även ger dessa proteinbollar till barnen och hur du tänker kring det.
  //Jenny

  1. Jenny – nej, det är inget jag bakar specifikt till dem även om jag inte nekar om de vill smaka. Det proteinpulvret jag väljer är inte farligt för barn, då innehåller vanligt godis mer konstigt, men jag gör ändå hellre bollar utan proteinpulver till dem – t.ex. bara med dadlar och fikon.

 2. Så goda och kul med film! Jag brukar också göra proteinbollar och har gärna i jordnötssmör också 🙂 Kram!

  1. Katarina – ja, visst är de! Jag varierar dock med ägg, nötter etc. till mellanmål, men de här är extra goda. Just jordnötssmör har jag tröttnat på men hasselnötssmör tycker jag är grymt gott att ha i 🙂

   Kram

 3. Va kul, du skålar med kaffet (precis så tokigt som min man brukar göra) haha.. Vad gäller chokladbollarna föredrar jag vanliga chokladbollar med smör och havregryn. Men det var kul och se dig på filmen och höra din stockholmdialekt. Ha en bra dag !!

  1. Lisa – vanliga ÄR jättegoda också men som vardagsgodis och för att få i mig bra fett och protein gillar jag de här.

   Ha en fin dag du också!

 4. Har prövat👍fick lite protein pulver av en jobbar kompis då jag inte har å använder det i vanliga fall!!! Blev supergott frös dem å tog dem direkt från frusen, sega och goda!!! Vad tar du mer till mellis? För mig räcker det inte med bara 1 boll:-)

  1. Marie – vad roligt att du gillade dem. Nej, jag äter mer än en boll och ofta även nötter till, men det beror på hunger 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *