Hemmaträning för hela kroppen i film

Hemmaträning chins

Träna hemma. Så lätt egentligen men för mig en enorm utmaning rent mentalt. Hjärnan hittar tusen saker jag ”bara ska” och därför kör jag hellre på gym. Vilket också känns lite som ett av mina hem, ett där jag har fullt av träningsmotivation, men du kanske gillar att hemmaträning? Flera av er läsare har efterfrågat tips för det så här bjuder jag på en inspirationsfilm lagom till fredagsfysen.

Snabbfilm utan tekniksnack:

Med beskrivning av övningar och teknik:

Ett pass för hela kroppen där du bara använder möbler och dina vanliga prylar som redskap. Min rekommendation är att du kör övningarna i form av en cirkel, t.ex. med ett utvalt eller max antal repetitioner, och upprepar 2-4 varv. Sen har hela kroppen fått sig en ordentlig genomkörare, gratis, på kort tid och utan transportsträcka till/från en träningslokal.

Övningar i filmen:

 • Hög rodd
 • Step up
 • Armhävning
 • Utfall
 • Chins
 • Axellyft åt sidan
 • Planka med benindrag och sidoplanka

Fler filmer för hemmaträning: 

Fin fredagsfys friends!

6 kommentarer

 1. Har riktigt svårt att motover mig till hemma träning av någon anledning. Har både fria vikter, TRX band, kettlebells mm hemma men det blir bara inte av. Åker hellre till gymmet och bränner av ett pass 🙂 På semestern i stugan däremot har jag ibland satt ihop pass och kört ute 🙂

  1. Kajsa – det är samma för mig. Har jag inget alternativ, på semestern & så är det lättare men annars föredrar jag gymmet med energi från andra 🙂

 2. Ann-Louise

  Jag tränar ”bara” hemma och det funkar ganska bra. Vissa gånger kanske jag inte tar i till tänderna men det blir i alla fall av 🙂 Det gäller att pusha sig själv.
  När jag väl tränar på gym så använder jag nästan bara fria vikter och kettlebells i alla fall och kanske crosstrainer om det finns en sån 🙂

  1. Ann-Louise – Så sant att man bara får ta sig i kragen & göra. Det bevisar din starka vilja att du verkligen gör´t! Heja dig! 🙂

 3. Det är grymt att det faktiskt går att träna så pass mycket och allsidigt hemma. Ibland går det ju inte att ta sig ut av olika anledningar och då är det guld värt.
  Kram!

  1. Karin – så sant och jag vet att du är duktig på att köra hemma.

   Kram tillbaka & ha en fin helg!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *