Protein- och vitaminrik glass

Att sitta hemma och plugga har sina fördelar. Som att du kan dela in uppgiften i delmål och fira dessa med en kopp te, att gå på toa, att kolla Facebookflödet och glass!

Om ögonen var fyrkantiga efter gårdagen är det inget mot hur de känns idag. Nu ser jag i alla fall slutet på den här hemtentan och det har jag firat ett par gånger, bl.a. med Jonas smarriga morgonsmoothie innan träningen och mellanmålsglass.

Smoothie /annalissjanis.se

Jag vet inte vad som hänt med den här mannen, men igår kom han hem med flera påsar frukt, grönsaker och kvarg att göra smoothies till oss alla. Så bra för Hugo som är dålig på att äta på morgonen och jag med. Det är bara att njuta och hoppas att det inte bara är ett övergående nyårslöfte som flugit i honom. Så otroligt gott och jag gillar att göra min riktigt tjock. Då blir det precis som glass – en vardagsvariant full av protein och vitaminer.


bar_mix

Jag använde Polaricas KRAV-märkta nyheter med smidiga portionspåsar av frysta bär som jag fått hem att testa. Idag ”svarta vinbär, jordgubbar och rabarber” men de finns även i smakerna ”blåbär och lingon” och ”Hallon och svarta vinbär”.

Protein- och vitaminrik mellanmålsglass:

 • 1-2 dl frysta bär
 • 1 banan
 • 2 dl vaniljkvarg
 • 1 msk chiafrön
 • 2 tsk mandelsmör
 • Nötter och annat gott till topping

Mixa och ät omedelbart!

kvargglass

8 kommentarer

 1. Jag gillar oxå min smoothie som glass, har i sjukt mycket bär och väldigt lite kvarg/yoghurt, sen pressar jag i lite apelsinsaft från 1/2 apelsin. Helst använder jag mig av hallon och mango. Men även blåbär och hallon är en svårslagen kombination.

  1. Elin – de flesta bär är goda i smoothie. Jag gillar även lingon/blåbär eller röda vinbär för lite syrlighet. Går att variera massor och även med gröna varianter. Någon med avocado, äpple, spenat, ägg mm. har jag planer på att testa framöver – då inte i glassformat 😉

 2. Jag mixar mig kvargglass varenda dag 🙂
  Såååå galet gott!
  Perfekt till frukost, mellis, dessert!!
  Alltid!!

  1. Linda – ja, det är verkligen gott! Jag är dock periodare med kvarg. Nu på vintern blir det mycket gröt till frukost istället.

 3. Ser absolut oemotståndligt ut. Kvarg har jag aldrig provat, men det börjar väl vara dags 🙂

  1. Kikki – som nybörjare kan du prova vaniljkvarg (finns även sockerfri om du önskar). Faktiskt gott, speciellt ihop med frukt, bär, nötter, frön etc 🙂

 4. Riktigt gott 🙂 En favorit på sommaren för mig.

  1. Mari – ja, jag äter det också mer sommartid men nu när Jonas köpt hem massa goda ingredienser + att jag fått hem produktprover, passar jag på.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *