5 saker som gör mig arg

Glad för det mesta, men det finns även saker som gör mig riktigt arg.

Ibland bara bubblar det över och måste ventileras. Min stubin är kort, brinner snabbt upp och ilskan går som tur är över. Och många gånger blir jag nog mer besviken och ledsen än arg av..

♦ Nedvärderande blickar och ignorans. Idag när jag promenerade hem genom stan var det flera personer som bara gick rakt fram så att jag fick hoppa åt sidan för att inte få en knuff. Med högfärdig mig som att ”jag äger gatan” och inte ödslade mig en blick. Förmodligen stressade, inne i sin egen värld, men på gemensamma ytor tycker jag vi visar respekt.

♦ Telefonförsäljare. De som ringer precis i matlagning eller läggning av barnen TROTS att jag registrerat mitt nummer i NIX-registret. Ok, det är deras yrke men jag säger bara ”nej tack” oavsett vad det gäller. Orkar inte..

♦ Skitsnack. Även om jag håller med om det som sägs får jag ont i magen. Har själv varit en av dem – både som snackat och blivit omsnackad när jag var barn. Alla har vi våra sidor men vuxna människor borde veta bättre.

♦ Långsurhet. Jag blir oftast snabbt arg och lika snabbt glad som sagt var, men mot människor som jag tycker ”borde förstå mig” kan jag bli löjligt sur. Det kan gå dagar, t.o.m. någon vecka, ja ända tills jag glömt vad det handlade om från början. Men oftast tröttnar jag och vill prata ut. Föredrar alltid öppen- och ärlighet!

Barn som retas och fryser ut. Att hämta en ledsen Junior på förskolan som inte fått vara med och leka. Nu är de bara 4 år och byter bästisar lika ofta som kalsonger, men modersinstinkten tar över när ens ”bebisar” far illa. Jag får lika ont i hjärtat (om inte mer) än de.

Lika arg blir jag på mina egna barn som retas, bråkar med varandra och säger emot. Tjafs om småsaker som gör mig GALEN, men lika snabbt som min ilska lägger sig blir de/vi vänner igen.

jj_sover16

Min lilla ”Elsa” och ”Spiderman” – svåra att leva med, svåra att leva utan. 

Vad gör dig riktigt arg?

14 kommentarer

 1. Det som gör mig arg är orättvisor så som rasism kvinnohat och ja överlag samhällsfrågor. Men håller även med om det du skriver. Det som gör mig ännu mer förbannad på sista punkten är när vuxna, personal inte griper in. Att barn beter sig illa är en sak men vuxna som inte reagerar, då blir jag arg.

  1. Fanny – ja, rasism & kvinnohat gör mig också arg, men ännu mer ledsen. Att det ens existerar är sorgligt..

   Jo, de vuxna griper in (på förskolan) men det är klart barnen ändå blir ledsna. Dock går det över snabbt i den åldern & vips är de bästa vänner. Inte långsura alls som tur är 🙂

 2. Åh just det där med när barnen blir utsatta av andra barn gör så jäkla ont i hjärtat! Känner igen så väl, trots att jag tror min äldste varit ganska förskonad hittills. Men då och då händer det ju och aj vad ont det gör. Gör mig nog mer ledsen än arg dock. Kan dock bli galet arg, mest på gubbar som helt oreflekterat i sitt beteende behandlar andra människor nedvärderande. De som tror de äger världen, gubbjä*lar 😉

  1. Anna – haha, ja det finns endel gubbar med förlegad syn – speciellt på oss kvinnor. Visst blir man arg och det är skönt att få det ur sig ibland. Jag efter promenaden med en hård stöt från en snubbe. Han vände sig inte ens om och bad om ursäkt utan gick vidare med huvudet högt.

   Hoppa du får en fin fredag, utan frustration 😉

 3. Telefonförsäljare, fast då slänger jag bara på luren. Känner ingen skyldighet att vara trevlig.

  När folk motiverar sitt agerande med ”alla andra gör så” alternativ ”jag har så liten påverkan så det spelar ingen roll vad jag gör”. (exempelvis när man pratar miljöpåverkan)

  1. Johanna – håller med (ang telefonförsäljare)! I alla fall när en redan registrerat att en inte vill att de ringer!

   Och att vi alla påverkar tror jag också på. Det är bara att se på hur mycket mer ekologiska varor det finns. Många bäckar..

 4. Falska vänner (därav har jag numera bara en tjejkompis och resten killkompisar, killarna är ärliga) och som du säger barn som retas och fryser ut. Hände på dotterns förskola också, dock har hon världens underbaraste pedagoger som tar tag i det direkt när jag tog upp vad hon sagt och såg allvarligt på saken. Och det har som sagt blivit bra nu men då tyckte jag det var jobbigt att se henne så ledsen vid läggning varje kväll då hon inte ville sova för då behövde hon åka till förskolan när hon vakna.

  1. Cherie – ja, som förälder tar man alltid på sig barnens smärta. Skönt att det blivit bra nu.

   Håller även med ang tjejer. Jag har ett par nära tjejkompisar som jag litar stenhårt på, men annars tycker jag också det är lättsammare med killar. De är raka och ärliga.

 5. Håller med tidigare talare om orättvisor, rasism, diskriminering av olika slag… Men även dig med blickar som man vet har en dömande värdering! Man vet faktiskt inte vad en person bär på för någon historia eller vad som finns innanför skalet!
  Ha en bra fredag med fredagsfys! Rygg för min del 😉 känns bra nu efteråt

  1. Elin – ja, det är sant att alla har sin historia, men så långt det går är det ju juste att inte låta det gå ut över andra – i alla fall inte medvetet.

   Skönt med ryggträning! Njut av resten av fredagen & helgen du med! 🙂

 6. Instämmer i alla punkter, ettan tycker jag att man upplever mer och mer nu för tiden, eller att två mötande går i bredd och flyttar inte på sig så man är tvungen att gå ut i gatan för att komma förbi. Det händer nästan varje dag

  1. Ja, förmodligen inne i ett samtal men ändå. Irriterande!

 7. Alla de där sakerna kan göra mig så arg också. Och ibland är det bra att få bli arg!

  Tror jag träffade en pluggkompis tilldrog idag. Jennie (Karlsson tror jag?) och hon var hos oss på Aller Media för att hon är intresserad av att göra sin praktik hos oss.

  Kram på dig!

  1. Karin ja, det är bra att få var arg. Bra med en blogg då att skriva av sig i 🙂

   Hmmm.. vi har ingen Jennie Karlsson i klassen men det kanske är någon från Digital Strateg-klassen?

   Kram & ha en fin helg!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *