Kung i träningstights – miljö och övningar

markl_laddar

Är det miljön eller vår personlighet som får oss att minska eller växa som människor? Känna oss olika stora och starka?

Ny på en arbetsplats tar jag en roll, hemma en, i en fin boutique på Östermalm en annan och i gymmiljö en ny. Intressant tycker jag, för vi är ju samma person – bara i olika kläder av trygghet.

Jag kommer berätta mer om mina dagar på Yogobe framöver, men rent fysiskt har jag varit helt slut på kvällarna. Detta trots att jag hittills inte haft någon press på mig arbetsmässigt som praktikant. Tvärtom har jag blivit mycket väl omhändertagen och börjar komma in i gruppen, men för mig har det tagit både tid och kraft.

Det är miljön där jag inte känner mig hemma som slukar energi. Vilken dresscode gäller? Hur pratar man? Öppet och ärligt eller strikt och återhållsamt? Som ny på jobbet – vad kan jag bidra med? Jag har ju inte deras insikter och kunskaper i företaget. Mycket att ta ta in, många frågor men vill inte störa i onödan. Och hur hittar jag till toaletten i detta virrvarr av kontor?

Ok, lite överdriven beskrivelse av första dagarna som ny på kontoret, men du förstår. Och sen. I nästa stund är jag kung.

Marklyft /Anna Lissjanis

Olika plagg men samma märken på träningskläderna här och på bilderna nedan – från Röhnisch, Gococo och Merrell.

Kung i träningstights.

Bland hantlar och svettiga träningsmedlemmar växer jag. Där känner jag mig trygg med varenda vinkel i armbågsleden, vet exakt var det sköna nackskyddet till skivstången ligger, hur jag jag ska klä mig, prata, använda utrustningen och vilken effekt den får med tiden. Känner mig stark och BLIR det jag känner. Stark!

Redan innan jag kliver in i gymmet har jag bröstat upp mig och dragit på mig en självsäker kostym. Träningstightsen från Röhnisch. Ser mig själv flyga upp i chinsräcket och lyfta feta vikter. Känner mig mäktig och hemma. Skulle jag räkna alla timmars arbete och träning i gymmiljö blir de säkert fler än de jag bott i lägenheten på Gärdet, så det är inget konstigt. Såklart jag är trygg och det är därför jag har så svårt att lämna träningsbranschen helt.

pullups_16

Men nya miljöer och nya utmaningar utvecklar oss.

Vissa människor verkar lika självsäkra överallt. Jag tror det har med personlighet och självförtroende att göra, men ju mer tid vi lägger, ju mer kunskap och trygghet vi får ju mer växer vi. På jobbet, yogamattan, i slalombacken eller bland hantlarna. Ger vi det tid blir vi alla kungar – i frack eller träningstights? Du bestämmer.

Bicepscurl /Anna Lissjanis

Mindre energi på miljö och osäkerhet – mer för pull-ups, marklyft + en och annan bicepscurl. Den senaste tidens styrketräning har verkligen gått bra. Jag har kommit över en plattå och orkar mer och mer.

Och i varje miljö – ny kunskap.

I februari har Yogobe meditationstema och inför det har jag bl.a. lärt mig att ”ta in ny kunskap är en form av meditation”. Att den tränar hjärnan på liknande sätt. Överlåter detta åt Jessica Agert och övriga meditationsexperter. Istället lär jag mig massor av nytt tänk, bl.a. kring att skriva facebooktexter och blogginlägg åt företag. Och även om det inte är något nytt vill jag tipsa om några riktigt kungliga övningar. Såna som ger extra mycket självförtroende och träning för hela kroppen i en och samma övning.

3 kungliga övningar

  • Marklyft. Så komplett att du mycket väl kan dundra på vid stången ett helt pass för bra helkroppsträning.
  • Chins / pull-ups. Ännu en övning där du har fördel av att använda hela kroppen – ja även rumpa lår för att få extra kraft.
  • Utfall – ”kungen av benövningar”. Så skriver jag i ett inlägg med tips på olika varianter och ännu ett är att jobba diagonalt för bra träning av dina knän. De ska ju gärna tåla att kliva snett också.

Kör du de här tre, exempelvis med 4-5 set per övning, så har hela kroppen fått en perfekt genomkörare. Det är inte antalet olika övningar som gör dig stark. Det är din mentala inställning, energi och hur du använder den på utmanande powerövningar.

4 kommentarer

  1. Utfall är verkligen den absolut bästa övningen tycker jag! Mest för att man kan variera den och får bra kontakt när man varierar den. Får alltid väldigt bra kontakt när jag kör raka marklyft med hantlar också 🙂 Ben är det roligaste passet!

    1. Håller med dig Elin! Jag gillar också utfall & har alltid varit som starkast i den av alla benövningar. Därför den hamnade under mina topp 3 😉

  2. Så är det verkligen, det är så svårt att komma in i nya sammanhang och inte veta vad som gäller för koder. Men träningen har gjort mig självsäkrare och det har blivit lättare att hantera dessa okända sammanhang också.

    1. Anna – ja, jag tror vi som tränar har lite fördel där. Har stor kroppskännedom och får bra mental träning – medvetet som omedvetet.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *