Enkla hälsomål & avocadotoast på Café Pom & Flora

Det är svåra med att ge råd om hälsa är att det är personligt vad det innebär.

Det enkla att alla du ofta inte behöver göra så stora förändringar för att må lite bättre, temat på utmaningen jag har i samarbete med Fazer. Trots snart 7 år som bloggare känns det fortfarande märkligt att det är människor där ute som läser den och jag kan inte ge tips och råd som passar alla, men jag utgår ofta från mig själv så kan du som läser dra paralleller till ditt eget liv som du känner igen dig i.

Lättare är att möta människor ”i verkligheten” och höra deras livshistora för att kunna ge personliga förslag på hälsoförbättringar. Kommunikation via sociala medier är bra för att nå många, men ännu roligare är det att få möta er som läser IRL. När någon kommer fram för att prata med mig på stan, eller då jag är med på event som gårdagens ihop med Terese Alvén, Milla Åkerlund och representanter från Fazer.

bloggtraff_fazer

Terese Alvén, Anna Lissjanis & Milla Åkerlund /annalissjanis.se

Igår höll after work på mysiga Cafe Pom & Flora på Söder. Det bjöds på uppiggande smoothie med ingefära, jordgubb, banan och kardemumma och läcker avocado toast samtidigt som vi pratade om våra hälsoutmaningar. Terese, Milla och jag har samma synsätt på vad hälsa är, men behöver alla olika saker för att må lite bättre.

Terese 33%-utmaningar:

 • Äta 33% mer grönt.
 • Styrketräna och rörlighetsträna 33% mer.
 • Dricka 33% mer vatten.

Millas 33%-utmaningar:

 • Smyga in 33% mer vardagsmotion.
 • Springa 33% längre/vecka tills en mil blir standard.
 • Springa 33% mer intervaller.
 • Äta 33% mindre godis.

Mina 33%-utmaningar:

 • Få i barnen 33% mer grönt.
 • Låta 33% av träningen vara prestationsfri.
 • Ha 33% skärmfri tid per dag.

Om hur det gått för oss, att våra behov ser olika ut och just det här med att det inte behöver vara så stora förändringar pratade vi under kvällen (finns även att läsa under respektives länk). Det var även roligt att höra om gästernas satsningar och hur stolta de var som lyckats. För det är så jag tycker det ska vara med hälsa – positivt, okomplicerat, hållbart på sikt och uppnåbart.

Tack till alla som kom, till mina grymma vänner Milla och Terese som jag älskar att jobba ihop med, Fazer för gott bröd och samarbete, personalen på Cafe Pom & Flora som fixade så mysigt och gott för oss!

avocadotoast

Mumsiga avokadotoast à la Rotfrukt Lantbröd. Bröd grillat med olivolja i smörgåsjärn, mosad avocado, salt, peppar, sallad, vinegrette och riven parmesanost. En riktig hit som jag måste fortsätta göra hemma.

goodiebags_fazer

Det kan även våra gäster göra som fick med sig en välfylld kasse med olika rotfruktsbröd och den klassiska mjökchokladen från Fazer. Och kanske även du?

Idag är sista dagen att delta i tävlingen där tre personer kan vinna en årsförbrukning av Fazer Rotfruktsbröd (värde 1400 kr).

Allt du behöver göra för att vara med är att hashtagga din utmaning på Instagram med #33procentutmaningen. Det är några timmar kvar på dagen – lycka till!

Tävlingsregler:
Tävlingen anordnas av Fazer Bageri AB. Vinnarna väljs av en jury bestående av Terese, Anna, Milla och en representant från Fazer.  Du ska vara över 18 år för att delta i tävlingen. Anställda hos Fazer får ej deltaga. Endast ett inlägg per deltagare bedöms i tävlingen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att delta i tävlingen samtycker du till att Fazer Bageri AB äger exklusiv rätt att fritt och utan tidsbegränsning använda ditt bidrag (bild och text) i sin marknadsföring. Fazer äger alltid rätt att diskvalificera deltagare och/eller vinnare för det fall de inte följt dessa tävlingsregler.

I samarbete med Fazer.

4 kommentarer

 1. Vilka bra punkter ni hade alla tre! Jag skulle plocka lite från varje tror jag. De närmaste dagarna ska jag vara ute 33 procent mer!

  1. Mycket bra målsättning Jeanna. Jag längtar också ut, men är hemma med en febrig tjej som helst inte ska gå ut. Njut av solen & trevlig helg!

 2. Rotfruktsbrödet från Fazer är supergott 🙂

  1. Det tycker jag också Linda 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *