Busenkla brödrecept

Bröd i skivor/Anna Lissjanis

En motsägelsefull men praktiskt trend för oss med tajt kalender är ”gör själv” men med färdiga mixer, t.ex. för långkok, eget vin och att baka bröd.

Medan vissa flyr stadsstressen för ett liv närmare naturen med mer självhushåll försöker andra haka på trenden med olika tidsbesparande lösningar. Vilket inte alls behöver vara fel, tvärtom behöver jag (och säkert många med mig) jobba med mitt ”duktiga-flickan-syndrom”. Inse att jag inte kan vara den perfekta mamman/frun/träningsförebilden/bloggaren etc. på alla plan. Släppa kraven och ta hjälp på olika sätt.

Som att testa färdiga brödmixer för att få den härliga doften av nybakat bröd i hemmet, utan att handla hem en massa olika frön- och mjölsorter. Att slippa leta runt i affären om du har mycket annat i huvudet och både spara tid och tankekraft.

Risenta brödmix /Anna Lissjanis

Förra veckan fick jag hem några nyheter från Risenta som jag och Jonna provbakade igår – fröbröd, bananbröd och nypon/chiabröd. Vi testade fröbrödet men det var lite för mycket hela korn för barnens smak, men jag tyckte det var jättegott och Jonna gillar att baka. Inte svårare än hon skulle ha klarat det helt själv och kanske någon av de andra mixerna passar barnen bättre. Vi får testa framöver.

Jonna bakar bröd /Anna Lissjanis

Jonna Lissjanis luktar på bröd

Brödrecept till dig som ändå vill baka enkelt och gott bröd, men från scratch

♥ Dinkelbröd med äpple

♥ Mammas hälsolimpa

♥ Glutenfria tortilliabröd

♥ Oopsies – proteinrikt ägg- och ostbröd

♥ Kesobröd

♥ Fröknäckebröd

♥ P-bröd (ett slags enkelt fullkornsbröd)

♥ Bröd med frön och kvarg

Pannbröd

frukost_mackor

mackor_kalkon_ost

smoothie_mangoJPG

En söndag att sova ut och äta långfrukost med barnen. I morse goda mackor av brödet och en lika enkel smoothie. Mixad fryst mango, vaniljkvarg och en matsked honung, toppat med granola. Som glass tyckte Hugo.

6 kommentarer

 1. Så söt Jonna är! Och vad gott det ser ut. Men jag har en fråga: varför kallar du brödet för just ”P-bröd”?:)

  1. Marinda – jo, hon är en go & glad tjej 🙂

   Om du klickar på länken kan du läsa historien, men det är från en vän till mina föräldrar, Per som kallas ”P” av vännerna. Det var av honom min mamma fick receptet, därav P-bröd (som inte alls har med ”protein” att göra. Det var ingen stor trend på 70-talet 😉

 2. Ser gott ut, blir väldigt sugen på att testa bananbrödet. Driver en blogg om en sockerfri vardag kika gärna in. Fin blogg du driver, finner alltid massa inspiration här.

  1. Lizette – kul att höra! Jag är också sugen på att testa bananbrödet framöver.

   Roligt med din blogg! Ska absolut kika in 🙂

 3. Jag gillar bröd med frön i, det ger ett trevligt tuggmotstånd. Kram!

  1. Katarina – jag tycker också om det. Smakar mer dessutom!

   Kram tillbaka!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *