GOTT when it´s HOT

Vattenmelon - annalissjanis.se

Får du sämre aptit av värmen? Idag har vi paus från solen med mer moln över Stockholm, men sen verkar högtrycket och sommarvärmen fortsätta. Härligt, men jag får inte samma hunger i hettan. Törstig är jag hela dagarna, men sug efter mat kommer först framåt kvällen när det är svalare ute. Inget fel, det är ju dagens totala energiintag som räknas om du vill få i dig all näring, men om energin dalar är det ju bra att peta i sig lite även om hungerkänslorna saknas.

Och kanske finns det mat som frestar mer i värmen? Så är det för mig. Här några tips på det jag själv gärna äter varma dagar.

Gott when it´s HOT

» Vattenmelon. Den består av 90% vatten, men är fantastiskt god rik på en aminosyra som hjälper blodkärlen att slappna av och som förbättrar blodcirkulationen. Dessutom rik på A-, C-vitamin och lykopen. Slurp!

chiapudding_rora_sol

» Chiapudding med frusna bär och Lemoncurd-proteinpudding/kvarg. Frukt, bär och mjölkprodukter över lag tycker jag frestar extra mycket varma dagar – tillsammans eller var för sig.

» Smoothie. Som den är med mycket is/frusna bär eller frys in till glassformat. Lätt att göra energirik med tillsatt kokosolja, havregryn, banan, avokad, spenat, proteinpulver, ägg eller vad du tycker om.

mellanmal_kampan

Frukt och nötter är smidig plockmat att ha med sig på picknicken. Här från en av våra dagar på Kampementsbadet.

» Tonfiskröra. God som den är eller som fyllning i bakad potatis eller en macka. Jag brukar göra en variant med en del naturell kvarg, en del keso, avrunnen tonfisk, finhackad rödlök, soltorkade tomater, dill, salt och peppar.

sallad_kyckl_halloumi

» Sallad. Nästan varje kväll äter vi olika sallader med goda tillbehör som grillat och kalla såser. I förrgår en riktig delikatesstallrik med en bas av bladspenat, gurka, körsbärstomater, avocado, ugnsgrillad aubergine, paprika, rödlök och champinjoner. Till det grillad kyckling, halloumi, riven permasanost och vitlökssås.

» Isglass av frusen frukt. Sätt pinne på en bit melon och frys in – klar isglass! Samma sak går att göra med annan frukt, som mango eller en banan som du rulla i smält choklad, kokos och fryser in. Festligt och svalkande!

melonglass

5 kommentarer

  1. Salladen ser kanongod ut!

    1. Det är en klassisk goding Junitjej 🙂

  2. Bara massa goda grejer!
    Vattenmelon är min favorit på sommaren, utan konkurrens!

  3. Vattenmelon, typ det bästa på sommaren! Måste köpa =)

    1. Ja! Visst är det gott & törstsläckande 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *