Träna bröstryggen – 5 övningar i film

Gå till gymmet för att träna bröstryggen är kanske inte det du tänker på i första hand, eller? Jag har alltid prioriterat ryggen och baksida axlar, nu ännu mer efter axelskadan. Den börjar bli bra nu, men jag fortsätter köra mycket rehab/prehab och träning för baksidan. Inte bara på grund av mitt axelbesvär, utan även eftersom att jag jobbar mycket framför datorn.

Det är vanligt att bli lätt framåtroterad i axlarna om du sitter böjd över tangentborden flera timmar om dagen, men det går att motverka. Det är där träning för musklerna i bröstryggen kommer in. För att bibehålla din snygga hållning och förebygga besvär med axlar och nacke. Här visar jag dig fem olika varianter.

5 övningar för bröstryggen

1. Räckhäv
2. Hög rodd med stång
3 Hög rodd i kabelmaskin
4. Bröstrygg med rep
5. Omvända flyes

Det kan bli lite mycket att köra alla dessa övningar i ett sträck, men plocka gärna in en eller ett par av dem i dina träningspass. Lycka till om du testar och ha en fin fredag!

Fler filmtips med ryggträning

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *