Bäst från påsken 2017 i bilder

Sent igår kväll rullade vi in på Kampementsgatan efter den långa bilresan från Jorm. Som alltid lika vemodigt att lämna mina föräldrar och fjällvärlden i Jorm, speciellt en sån strålande dag som det var när vi gav oss av, men som vanligt även skönt att komma hem till lägenheten i stan. ”Hemma bra, men hemma bra..”

Det positiva med att bo såpass långt ifrån hemmet i fjällen är att slippa den långa perioden med tösnö och gå rakt på blomstrande vår. Kontrasterna är kittlande stora och vi avslutade verkligen vintern på topp. Här 8 foton från några av vår påskveckas höjdpunkter. Egentligen inte bara påskens, utan som symboliserar mycket av det jag älskar här i livet.

Bäst från påsken 2017 i 8 bilder

1. Lassebackens påskkärringar och påskgubbar. Alla kusiner utom Hampus som inte ville klä ut sig och minstingen Ella gick till grannarna med påskteckningar. En tradition jag själv också ägnat mig åt som barn, men framför allt roligt att de leker så bra. In och ut, in och ut, springer de och leker. Bygger kojor, åker snowracer och gör egen eld att grilla i nere vid sjön. De är tajta.

2. Mammas mat. Eftersom Stockholm hade påsklov veckan före själva högtidsdagarna fick vi en hel vecka med andra maträtter. Bland annat hemgjorda hamburgare, mammas helstekta kyckling, röding, tjälknöl och avslutade med den traditionella buffén. Ägg från en bonde i byn med majonäs och räkor, rökt älg- och nötkött med pepparrotssås, rökt röding med hjortron-creme fraîche, Jansson, lax, skinka, köttbullar, sill, hembakt bröd och mycket mer.

Vad tycker du är godast? Jag tycker som vanligt ägghalvorna och rödingen.

3. Min pappas födelsedag. Flaggan i topp, sång, tårta, teckningar och trisslotter. Speciellt barnen tycker det är spännande när någon fyller år och hejade på när morfar skrapade lotter.

4. Skidåkningen på längden. En tur på fjället, två med skejt nere på sjön. Inga långa, men ack så härliga turer.

5. Restaurangbesök. Vi gick på den hårda skaren, ca 500 meter genom skogen till grannen Ola som driver Korpens Öga/Rid i Jorm. Det arrangerar turer med sina islandshästar, har en mysig restaurang i vikingastil, ett litet kapell där jag och Jonas gifte oss och ett hotell där de också serverar mat. Det var där vi åt den här gången, i hotellbyggnaden, en ombyggd lagård med i mysig stil med närproducerad mat.

Hela upplevelsen med promenaden, klappa hästarna, restarurangmiljön och den fantastiskt goda maten är ett sådant där guldminne som aldrig kommer försvinna.

6. Påskgodis. För mig mest i form av glass, bakverk och söt choklad, medan barnen gick skattjakt efter godisägg.

7. Pimpeltävling. Så långt tillbaka i tiden jag kan minnas har det varit pimpeltävling på påsken. Så långt jag kan minnas har jag aldrig fått en fisk på tävlingen, men pappa drog i alla fall upp 2 småttingar och fick pris. En keps och lite annat småplock, men själva grejen är egentligen inte att fiska utan att komma ut och träffa andra bysbor enligt mig.

8. Skidåkningen på höjden. Halvdagen med Junior, Mia och gänget i Stora Blåsjöns skidanläggning. En av de bästa sysselsättningarna ihop med barnen tycker jag, dessutom att få ge all uppmärksamhet till ett av dem. Värdefullt både för mig och Junior.

Nu har vi en ledig dag här hemma att landa. Jag har nyss vaknat, äter frukost och ska sen packa upp, tvätta och göra oss redo inför jobb och skola, vilket känns bra med nyatankade batterier. Hur har du haft det under påskdagarna?

8 kommentarer

 1. Vilka härliga bilder 😊
  Livskvalitet fångad på bild 💕

  1. Anna Lissjanis

   Linda – ja, vi kan inte klaga på den här veckan. Älskar tillvaron i Jorm! <3

 2. Ser fantastiskt ut på alla sätt. Min påsk har varit bra, var på semester och kom hem i lördags kväll och sedan dess har jag bara tagit det lugnt, fixat hemma och tränat. Längtar faktiskt efter att börja jobba imorgon igen så jag har smugit igång idag 🙂

  1. Anna Lissjanis

   Pilla – det är bästa känslan – att till & med längta efter jobb & vardag. Härligt! 🙂

 3. Snacka om drömpåskarnas drömpåsk. Det ser så underbart ut i Jorm. Och dina föräldrars mat alltså! Wow!

  Men Stockholm är ju mysigt det med 😉

  1. Anna Lissjanis

   Lisa – ja absolut! Stockholm har också sina guldkorn. Hoppas du haft en fin helg du med!

 4. Som nybliven fjällbor kan man ju bli liiite avis på det där med att åka hem till våren. Uppleva kontrasterna. Gissar att maj blir lite seg för oss, mest vänta på att snön smälter. Men sedan så väntar äntligen en sommar och en höst med fjäll varje dag 🙂

  1. Anna Lissjanis

   Camilla – precis så kände jag också när jag bodde i fjällen, att våren var så lång och seg. Men ändå – tänk vad vackert det är där uppe. Jag kan lätt tänka mig att flytta upp när det passar med alla andra bitar i livet. Det är svårare med barn som går i skola, jobb o.s.v., men allt går med en bra plan 🙂

   Njut av fjällen och hälsa från mig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *