Tokgod macka innan träningen – med Fazer Tunna Rotfruktsbröd

** I samarbete med Fazer, men som vanligt med tankar och händelser ur mitt eget liv **

Anna Lissjanis tunnbrödsrulle

Dans, fotbollsträning, instruerande av löpgrupp och paddle tennis..

..en dag med min familjs aktiviteter är som schemat vid ett helt träningskonvent. Junior och Jonnas dansar med förskolan en dag i veckan och på eftermiddagarna är det alltid någon av pojkarna (om inte båda) som ska spela fotboll – arrangerat med DIF eller spontant med kompisar. Sist ut brukar Jonas vara med sena matcher i paddle.

Själv klämmer jag oftast in min träning tidigt på vägen till jobbet, men igår var jag hemma med en krasslig Jonna och la fokus på andras träning på kvällen istället. Jonas kom hem, löste av mig med den nu pigga tjejen, och jag cyklade för att köra ett pass löpstyrka med Salming Runclub powered by SportHälsa (du vet väl att du fortfarande att hänga med, om så i ett enstaka pass).

Att träna sen eftermiddag eller kvällstid är lurigt tycker jag, energimässigt. Håller du med?

Jag är en morgonmänniska med som mest energi direkt från sängen. Efter en hel arbetsdag är jag ofta seg och hungrig, behöver fylla på men tycker samtidigt det är jobbigt att springa med för mycket i magen. Ett matigt mellanmål är däremot perfekt. Därför passade det utmärkt att göra tunnbrödsrulle av Fazers Tunna Rotfruktsbröd som jag fått hem inför det här bloggsamarbetet.

Tokgod macka innan träningen

Ingredienser för 2 matiga mackor:

» 2 Fazer Tunna Rotfruktsbröd*
» ca ¾ burk Keso
» 1 avocado
» 1 kokt ägg
» chiliflakes
» örtsalt
» romansallad
» pumpakärnor

Gör så här: Koka äggen och gör under tiden i ordning mackorna. Lägg på sallad, keso, skivad avocado, örtsalt, pumpakärnor, chiliflakes och skivat ägg. Vik ihop som en wrap.

*Fazer nylanserade Tunna Rotfruktsbröd är ett osötade tunnbrödet med 1/3 grönt. Gott, hälsosamt och passande till såväl frukost som mellanmål eller när du vill svänga ihop en matig måltid. ”33 % grönt. 100 % gott” är Fazers fyndiga slogan.

Nu kan du vinna en årsförbrukning Fazer Tunna Rotfruktsbröd vid en tävling på Facebook. Läs om hur den går till och tävla här.

Den här tunnbrödsrullen var både mumsig och mättande tyckte jag och Hugo. Han fick den andra rullen jag gjort, för någon timme senare skulle han iväg på fotbollsträning samtidigt som jag tog mina gummiband för att cykla mot Salming Concept Store. Lagom mätta och belåtna för att stå oss under träning och fram till en sen middag.

Tunnbrödsrulle är även perfekt inför vårens picknickar tänker jag. Det går i princip att fylla med vad som helst, som tonfiskröragrillad kyckling eller i format av en tunnbrödspizza som jag testade tidigare.

Brukar du göra matiga mackor? Har du någon god fyllning att rekommendera?

** I samarbete med Fazer, men som vanligt med tankar och händelser ur mitt eget liv **

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *