FILM: Steg för steg till en hand stand

När jag var liten brukade vi köra en lek vi kallade ”ready – steady – GO” på rasterna och ibland även på gympan. Den gick ut på att vi stod i en stor ring och försökte stå på händer samtidigt vid varje go. Den som stod kortast tid åkte ur leken och den som stod längst vann.

Vad jag minns var jag rätt bra på att stå på händer/hand stand och vann relativt ofta, men sen jag blivit vuxen har det hänt något. Jag har blivit feg efter graviditeter, operationer och skador. Jag skulle säkert klara det, men känner liksom smärtan i mina ihopsydda magmuskler och axeln redan innan jag försökt. Därför överlåter jag till dig och Karl på CrossFit Södermalm att briljera i hand stand.

Just nu är det väldigt trendigt att klara olika skills eller teknikövningar som hand stand. Men hur kommer du dit? För en vecka sen la jag upp den här teknikfilmen på SportHälsas sajt, men det är klart att jag vill dela med mig av den även till dig.

Hand stand – så tränar du för att stå på händer

Här visar personliga tränaren Karl Gullö från CrossFit Södermalm hur du tar dig upp i handstand. Steg-för-steg-instruktioner för att våga, först mot en vägg och sedan stå fristående – kanske även GÅ på händerna som Karl gör i slutet av filmen?

Ett steg i taget. Lycka till!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *