Panerad Alaska pollock – hederligt god husman

Ännu en bra grej med att vara inneboende hos Kattis med familj, förutom mysig tid att prata ikapp tiden och njuta av det vackra Kännåsen, är att hämta inspiration till vardagsmaten. Du vet, den maten som behöver gå hyfsat lätt och snabbt att laga, helst som passar olika åldrar och smaksinnen.

Vanligtvis kan det ju va så att den du blir bortbjuden till gör någon extra avancerad och ”fin” maträtt, men det är ju den enkla många lagar oftast. Det är så skönt att ha många idéer att ladda upp med hemma efter en lång arbetsdag med skrikande magar. Dessutom kan hederlig gammal husman många gånger slå vilken restaurangrätt som helst.

Här har vi blivit bortskämda med många goda vardagsrätter och även flera tillbehör som jag kommer ta med mig hem. Igår bjöd Erik på fisken Alaska pollock som var en riktig succé.

Panerad Alaska pollock

Ingredienser:

  • Filéer av Alaska pollock (en vit torskfisk)
  • Uppvispat ägg
  • Ströbröd
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Vänd fisken i uppvispat ägg, sen i ströbröd.
  2. Salta och peppra efter smak.
  3. Stekt i rikligt med smör.
  4. Ät gärna tillsammans med sallad, kokt potatis, kapris och en klick majonäs.

Från Kattis med familj bollar jag vidare den här goda husmansrätten till dig! Den går lika bra att göra av torsk eller annan fisk än Alaska pollock om du inte har. Servera sen med lyxiga tillbehör och ät i sällskap av någon/några du gillar för bästa torsdagsfest.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *