En regnig dag i Jorm – söndag i bilder

Från ett Jämtländskt paradis till ett annat.

Jorm. I lördags rullade bilen med mig, Jonas, Hugo och Hampus de sista 27 milen vidare norrut till min hemby. Storsjöcupen var slut och så min sista arbetsvecka innan semestern. Det var skönt att inte behöva åka hela sträckan från Stockholm, men det gjorde däremot mina föräldrar, Junior och Jonna. Efter en vecka i Sollentuna hos syster Mia åkte de också hem till Jorm, men vi hann först.

Lätt duggregn mötte oss och som alltid slog det mig hur otroligt vackert det är här, oavsett väder eller åtstid. En tanke som blir starkare ju äldre jag blir, men det är kanske inte så konstigt. Du känner kanske igen hur en tids frånvaro öppnar ögonen för det du har och det jag tog för givet som barn är nu semesterlyx. Ett paradis vi tacksamt kan ta del av några veckor om året. Just nu är det så grönt och levande här i Jorm, med färgglada blommor överallt. Och regnet, som fortsatte hela söndagen, gör färgerna ännu klarare.

Bilder från en regnig söndag i Jorm

Första dagen blev en ”komma-på-plats-dag”, då alla var ivriga att göra allt – mestadels inomhus eftersom det var så blött.

Vi underhöll oss med film, spel, rita teckningar…

..och baka kladdkakstårtbottnar till dagens fest. Berättar mer om den senare.

De tre minsta lekte med lera..

..som badades bort i massor av skum.

Hampus älskar djur och har fullt sjå med att ta hand om katterna Jackis och Sotis.

Jag cyklade bort till Jormgymmet en sväng. Även där fin utsikt över campingen och sjön.

Haha, ser jag sur ut på bilden tycker du? Det stämmer inte. Jag trivs så bra i det här lilla gymmet och är glad över att vara smärtfri i axeln. Att kunna lassa på i militärpressar och andra basövningar, men jag fortsätter även med mina rotationer – det jag ville illustrera med den här bilden. Rotera fram och bak under stor koncentration..

Vi bjöds vi på Jämtlands delikatessfisk – röding! Och flera timmar vid matbordet då vi tar igen tiden sen vi sågs sist.

På kvällen kom solen fram en stund och med den kunde vi äntligen montera upp studsmattan. Barnen fullkomligt bor på den sommartid. Världens bästa lekplats, inhägnade dessutom och kanon botemedel mot sura miner och myror i brallan.

Ja, du kanske förstår att jag är glad att vara här och att ha nästan två härliga veckor kvar. Lycklig över att jag och familjen är bortskämda med detta paradis att återvända till för att få ner pulsen från storstan. Det brukar vara precis lagom med några veckor för att bli av med stressen och längta tillbaka till tempot igen. För jag vet inte, det är underbart här, men skulle nog bli rastlös av att bo här jämt. Kanske..

Har du hittat ditt paradis på jorden?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *