Farväl min kalla, vackra sommar i Jorm

Solbrillor, klänning, jeans och raggsockor.

Garderad för sommar i Jorm. Just då bilden togs blå himmel och sol, men som du ser rullar mörka moln in över fjällen med en regnskur. Det summerar våra dagar här väldigt bra. Nästan komiskt hur snabbt det växlat, från strålande sol till störtskurar. Det positiva är att du aldrig hinner tröttna, men om ett par timmar är det ändå dags att rulla söderut mot Stockholm igen.

Sista morgonen för den här gången dricker jag kaffe med blicken ut över Jormsjön. Resten av familjen sover och jag ska strax ge mig ut på en sista löptur upp på Kvarntjärnsvägen. Ta farväl av landskapet jag älskar och suga in så mycket frisk fjälluft jag bara orkar. Sen dröjer det ända till jul innan jag får göra det igen.

Typiskt nog verkar det som att solen kommer nu när vi åker, men annars har vi fått en kylig vistelse här i Jorm. Nere vid sjön, där vi brukar hänga varje dag, har vi bara varit en enda dag. I 12° med bitande vindar från norr.

Vi fick ta skydd, göra upp eld bakom- och fika inne i båthuset. Mysigt det också. Att grilla korv och marshmallows, koka kaffe och sitta där inne med ömsom smattrande regn på plåttaket, ömsom stekande sol.

Mina föräldrar har ingen sommarstuga, det behövs inte när de redan bor på landet tycker de, men båthuset funkar på liknande sätt. Det är inte anpassat för övernattning, men ett väldigt trivsamt tillhåll precis intill sjön.

Som vanligt är det lika vemodigt att lämna Jorm och mina föräldrar. Det går inte en gång som jag reser härifrån utan att tårarna trillar, men samtidigt har vi våra skäl att rulla vidare. Och att lämna på topp gör att just den bilden förföljer dig.

Farväl mitt kalla, vackra sommar-Jorm. Nästa gång vi ses hoppas jag på snö och huset fullt av mammas tomtar ♥

4 kommentarer

 1. TAck för att du delar med dig av ditt vackra paradis 🙂 vilka underbara bilder!

  1. Anna Lissjanis

   Gunnel – tack själv, vad roligt att du gillar det jag lägger ut 🙂

 2. Så fint och vilka härliga dagar ni haft 🙂

  1. Anna Lissjanis

   Mari – ja, jag älskar verkligen att vara i Jorm! Hoppas du också har en fin sommar.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *