Matporr från Åland

Vad vi äter här på Åland?

Medvetet har jag valt att inte lägga upp så mycket matbilder från vår semester, för att spara dem till ett eget inlägg. För det är de ju värda! Mat är en av alla härliga njutningar jag älskar här i livet, såväl under semestern som annars. Men när du är ledig finns mer tid att lägga på tillagningen och att äta i lugn och ro. Eller ro vet jag inte med fyra rastlösa ungar som spiller och tjattrar, men våra hinner både äta, springa och leka, och äta lite till under de långa måltiderna.

Ovan ser du torsdagens kalastårta och ett mindre nöjt födelsedagsbarn. Dels hittade vi inget bageri, så det fick bli en Dajmtårta från frysdisken. Dels ville Hampus ha 10 ljus, han ”fyller ju faktiskt inte ETT år”, men eftersom vi glömt tårtljus fick vi ta ett vanligt stearinljus. Det funkade ändå. Ljuset brann ännu bättre och humöret vände efter första tuggan. Köpt Dajmtårta är också gott, liksom mycket annat vi ätit. Här en resumé.

Matporr från Åland

Frukosten har Jonas oftast fixat. I form av scrambled egg och bacon..

..eller kokta ägg, frallor och turkisk yoghurt/bär/nötter/frön.

Här en frukost med ännu mer bär och gottigheter. Jordgubbar, blåbär, kokos, nötter och frön med turkisk yoghurt.

Till middag har vi grillat varje dag. Mycket så att det blivit rester över till lunch dagen efter.

Som lax med ugnsgrillade grönsaker och ägg. Min personliga favorit av alla middagar.

Som hamburgare med ost, bacon, sallad och pommes.

Som ekologiskt och närproducerat kött.

En och annan fika har det blivit också. Som glass, tårtkalaset på Hampus födelsedag och Ålandspannkaka med grädde och katrinplommonkräm på restaurangen vid Getabergen.

På kvällarna har det ofta blivit chips eller godis som vi köpte med oss på båten hit. Ännu ett ålderstecken att jag gillar Werther´s Original? Känns passande här i gungstolen..

Nu har vi bara en dag kvar i det här skärgårdsparadiset innan det är dags för hemfärd med Eckerölinjen igen. Där är bilden ovan en klassiker som jag och Jonas åt på vägen hit. Livet på en räkmacka!

2 kommentarer

  1. Mums vad gott allt såg ut!! Har aldrig varit på Åland, kanske dags för ett besök, verkar jättefint! Fågelöudden, däremot besökte vi idag tack vare ditt tips här på bloggen. Tog en hotellnatt i Stockholm och ville känna på havet.

    1. Anna Lissjanis

      Annelie – ja, Åland är vackert & betydligt billigare att åka till än t.ex. Gotland. Rekommenderas!

      Kul att ni hittade till Fågelöudden. Hoppas ni fick en fin dag & övernattning i Stockholm!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *