Makaronilasagne – smart skåprensningsmat

Vad blir det för mat? Vissa dagar har jag massor av idéer och energi till matlagningen här hemma, andra orkar jag inte planera ett skvatt. Då tar jag det som finns hemma och knåpar ihop något. Bäst är om det finns tillräckligt med råvaror för att laga stora mängder mat, som räcker till hela familjen och även matlådor. Som igår. Av överblivna makaroner från söndagslunchen, färdig köttfärssås från frysen och massor av riven ost.

Makaronilasagne

  • Makaroner
  • Köttfärssås (alt. kyckling-, soja- eller quornfärs om du är vegetarian)
  • Riven ost/ostsås

Gör så här: Blanda allt, in i ugnen på 250° i ca 20 minuter, tills din makaronilasagne fått en knaprig, härlig yta.

Plåten och ugnen är mina bästa räddare i vardagsmatsnöden. Där du får plats med en hel middag som lagar sig själv medan du gör annat. Eller flera middagar om du har varmluftsugn och smäller in flera stycken plåtar på en gång. En annan fördel är att mat tillagad i ugnen inte bränns vid lika lätt som på spisen. En minut hit eller dit spelar inte så stor roll, vilket är perfekt om du som mig har barn, husdjur eller annat som gör att du måste gå från köket då och då.

För mig har det blivit många maträtter i ugn under åren. 16 andra praktiska plåträtter du hittar här.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *