Barnens bästa träning och tuffa test av barnskor

Jag har sagt det förr och säger det igen – GÅ UT är bästa sättet att maximera rörelsenjutet för både stora och små.

Utomhus krävs inga prylar, uppstyrda övningar eller tävlingar för att vilja hålla igång. Det är näst intill omöjligt att sitta still. Naturen väcker äventyrslusten inom dig och utmanar till moment och rörelser som tränar olika kvalitéer tack vare sin terräng. Sen är det förstås extra bekvämt att få allt runtomkring serverat, till och med skorna.

I söndag var Junior och Jonna ute på hårda test av barnskor från Viking Footwear i Hellasgården. Vi och ett antal influensers och vänner med barn som fick ett par skor var. De hade till och med fraktat dit snö från en ishall för att skorna verkligen skulle testas inför vinterns prövningar.

Barnen fick prova skorna i en hinderbana där det ingick olika underlag och moment. Som hopp i snö..

..gå balansgång på smal pinne..

..kasta boll..

..springa slalom..

..klättra uppför berg..

..inte nudda mark..

..och tuffast av allt – gå i vatten!

Utvärdering? Barnskorna från Viking Footwear*, modellerna Play II GTX och Sludd EL/VEL GTX, klarade alla hinder. Cirka 5 varv sprang Junior och Jonna utan att halka eller få blöta strumpor. Bra garanti inför vintern.

Viking Footwear var också på plats och presenterade sig som en norsk skoproducent som tillverkat kvalitetsskor och gummistövlar till barn och vuxna  ända sen 1920. Företagets fokus är att stå emot de blöta, krävande väderförhållandena i norden, vilket de lyckats bra med utifrån dagen i Hellasgårdens skog.

Efter allt skotestande bjöds det på grillfest med korv, marshmallows och mingel med flera vänner från blogg- och träningsbranschen. En så mysig söndagsförmiddag och super att Junior och Jonna redan är redo inför vinterns utelekar. Tack till Sofia Bursjöö för ett fint arrangemang och Viking Footwear för grymma skor som vi fortsätter testa på egen hand.

Vill du och ditt barn också testa Vikings skor? Med koden SV17BLOGG får du hela 20% rabatt på rekommenderade ordinarie priser i Viking Footwears webshop. Gäller till 22/10.

Innan eventet började hann vi även strosa lite vid vattnet. Jonas lämnade oss redan 45 minuter innan eventet började för att skjutsa Hampus till en fotbollsmatch, så vi hade gott om tid. Junior vill gärna bada, men det hoppade vi för att istället heja på några änder. Som sagt. Det finns alltid något roligt att hitta på i naturen, samtidigt som stressen blåser bort.

2 kommentarer

 1. Allt stillasittande inne med datorer och dylikt har gjort att vi har ”utesöndag”.
  Ett sätt att få hela familjen i rörelse en stund i veckan. Komma ut och helt enkelt få lite frisk luft och miljöombyte.
  Jobbar för att fler ska komma ut. Man mår ju så otroligt mycket bättre då.
  Ha en fin dag Anna!

  1. Anna Lissjanis

   Helena – låter som en grym grej! Smart och bra för alla. Tack och desamma till dig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *