Det du aldrig vill förändra

Träning handlar mycket om förändring. Att bli starkare, snabbare, mer rörlig, piggare, ha roligare, bli nöjdare, friskare, se och känna något nytt. Saker som behövs för att stärkas, må bra och utvecklas som människa. Jag är själv en rastlös person, alltid på väg, fysiskt och mentalt. Det kan vara en jobbigt ibland, som en onödig omväg, eftersom min största kärlek finns i det jag redan har. Det ”gamla vanliga”, som jag önskar att aldrig någonsin förändras.

Igår lämnade vi Stockholm för en helg i Östersund, med en natts mellanlandning hos svärmor i Dalarna. Som jag nämnt fick jag denna weekend i födelsedagspresent av Jonas. Den bästa jag kan tänka mig, med vacker höst i fjällvärlden, träning, restaurangmiddag med min bästa vän och hennes man och 2 hotellnätter utan barn.

Våra fyra vildingar har vi lämnat i trygga händer hos sin farmor och kusinerna i Svärdsjö. Jag och Jonas sov också där en natt innan vi reste vidare. Trängde ihop oss i samma sovrum, barnen i samma kära kökssoffa som första besöket hos svärföräldrarna, i samma bekanta värme och gemenskap, trots månader av frånvaro.

Åt samma efterlängtade paradrätt – svärmors gudomliga pannbiffar med stekt lök…

..och spelade spel som står sig år ut och in. Jag och övriga i familjen vill inte ha något annat än det gamla vanliga.

Och att kliva upp för en löptur i ottan hör också till för min del. Som vanligt längtar jag ut i det friska när vi är på landet. Efter att andas krispig fjälluft, höja pulsen en stund och samla guld innan ytterligare några timmars bilfärd. Att springa på samma väg som vanligt, men med nya ögon efter en tids frånvaro.

Jag tänker att det du aldrig vill förändra är ett bra bevis på att det är viktigast för dig, det du älskar allra mest. Men ibland behövs något nytt för att se det. Kontraster, omväxling, äventyr – stora som små. Den här helgen fyller jag och Jonas på med det i Östersund.

Kram och hoppas du också får en härlig helg!

2 kommentarer

 1. Jag är också väldigt nöjd med det jag har, mina rutiner. Det är inte ofta som jag är vild och spontan haha
  Ha en superhärlig helg, Anna 🙂

  1. Anna Lissjanis

   Cecilia – vissa av oss mår bra av det 🙂

   Tack desamma, även om min kommentar kommer något i efterskott…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *