Helgen ur mobilen #41

Godmorgon!

Hur mår du denna måndag? Om du hunnit känna efter? Det gör knappt jag om mornarna när alla ska iväg och i tid, men ibland tar jag mig en kvart. I lugn och ro med kaffekoppen innan barnen vaknat. Bloggar, ser över dagens agenda och reflekterar. Som vanligt med att berätta om helgen, stundtals smått kaotisk hemma själv med alla barn, men mestadels fin.

Helgen ur mobilen #41

..träningsmode med reflexer. SportHälsa ska ha en artikel om träningskläder med reflexer på sajten som vi tog bilder för i torsdags. Vackra modeller var Elin, Jonathan och Alexandra och resultatet kan du ta del av i mitten av veckan.

..1-minutersintervaller. I fredags sprang jag 20 minuter på löpband, vilket var jättelänge sen. 10 x 1 minutersintervaller så snabbt jag kunde. I samma hastighet som mitt rekord sen förr, trots att jag inte sprungit löpbandsintervaller på så länge. Svinjobbigt, men wow vad stolt jag blir över mig själv när jag ba gör! Och ett bevis på att en tids frånvaro inte behöver vara fel för prestationen..

..årets skolfoton kom med posten i fredags. Alltså, vilka ÄR de här människorna egentligen, tänkte jag. Helt ofattbart att de vackra barnen är mina. Varje år samma visa, garanterat i de flesta hem runt om i landet. Hos dig med?

..lördagsyoga till tårar. Jodå, jag håller i min tradition och nu börjar det lossna helt. Dels är kroppen mjukare fysiskt, men även mentalt. Såpass att tårarna vällde över under avslappningen på ett märkligt sätt. Det är coolt hur kroppen styr när du släpper kontrollen. Det här var förmodligen mitt behov just då..

..familjegympa. Om yogan är rörelsenjutning och mental avkoppling är gympan ihop med barnen ett rent lekpass. Vi lär oss alla något nytt varje gång och jag inser hur bra det är både för träningsgemenskapen med barnen och för att röra sig på nya sätt. Gå på in- och utsidan foten, hoppa, korva sig fram med magens kraft och stå..

..huvudstående. Det övade jag på två gånger den här lördagen. Först helt själv vid yogan, sen kunde jag inte låta bli att testa igen omgiven av mjuka skydd. Och bästa hejarklacken. Fysiskt bra för systemet att vända upp och ner på kroppen, mentalt att klara saker som jag vill kunna. Innan magoperationen kunde jag, sen har det tagit tills nu. Är så glad att jag vågar och kan igen!

..höstkonst. Löven just nu. Behöver inte skriva mer. Du ser!

..glass v.s. vaniljkesella. Jonas har varit bortrest med jobbet i helgen, men jag och barnen har haft mysigt här hemma. Spelat yatzy, grillat kyckling, haft dansuppträdanden, lekt i parken, gjort tortilliapizza, käkat godis och glass. Eller jag åt glass medan mina 3 minstingar åt vaniljkvarg med hallon/mandlar. Kanske de fått nog av supersött efter det söta?

..långpass. Söndag morgon klev jag upp kl 6.30 för att dricka kaffe och äta mellanmål innan en löpdejt med Terese. Åh, en så härlig tur! Att hinna prata ostört med min vän i över en timme medan solen steg upp mellan höstlöven. Jag springer fortfarande utan att mäta distansen, men vet att vår runda brukar landa på ca 2 mil innan jag är hemma. Så även här ett kittlande bevis på att kroppen är på g, för jag har inte sprungit långpass sen..  i juli om jag inte minns fel. En energiboost både p.g.a. det, vänskapstiden och den vackra höstdagen.

..min bror hälsade på en sväng. Nästa helg flyttar han till Östersund, så det blev mycket snack om Stockholm v.s. Jämtland. Har har fått jobb där och är helt redo för flytten. Glad för hans skull.

Just nu gläds jag bland annat över tydliga framsteg med träningen. Jag har verkligen satsat på basbehoven den här hösten. Att få tillräckligt med sömn, mat och tid med vänner. Saker som ger energi och motivation till allt annat, som att träna mot det jag vill kunna. Vilket har gett resultat, fysiskt och mentalt. I helgen har det visat sig på flera sätt.

Hur har din helg varit? Kram.

2 kommentarer

  1. Alltså bilden när du yogar!!! Wow, vad grym du är och vilket otroligt snyggt kort! Sååå glad över att du verkar ha försonats med din kropp och att du är snäll mot den. Du lyser på alla kort och utstrålar sån livsgnista. Kram Maria

    1. Anna Lissjanis

      Vad fin DU är som skriver så. Jag är också glad. Stor kram tillbaka!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *