Träningsmodet på 80-talet

Det glada och lysande träningsmodet på 80-talet

Minns du? Om du ens fanns till på den tiden? Jag, som föddes 1978, kommer i alla fall ihåg slutet av årtalet väl. Mina barndomsår, då det här med hälsa började bli trendigt och de första träningskläderna kom. Färgglada tights och dräkter i olika stretcha material. Lysande i neon eller ljusa pasteller – som cerise, neongul, mintgrön, turkost och aprikos. Lager på lager, magtröjor, linne på linne över varandra, ben- och handledsvärmare, nerhasade tubsockor, axelvaddar, svettband, knallrosa läppstift och mängder av plastarmband. Och så den berömda Hockeyfrillan, krullig permanent, tuperat hår eller en tofs mitt på huvudet.

Förra torsdagen slungades jag tillbaka i tiden till allt det här. Med klädkod 80-talet bjöd Malin och Mårten Nylén in till ett lanseringsevent för ”I am ready”, en ny livsstilssajt som erbjuder bloggar och artiklar om hälsa och träning, motivation, mat och trender. Utöver det har de planer på flera liksom fysiska träffar. Ett antal popup-event, med syfte att inspirera till ännu mer gemenskap och rörelseglädje.

– Vi vill involvera och inspirera, engagera, entusiasmera och interagera. Vi vill vara en del av ett sundare Hälsosverige TILLSAMMANS med dig. För vi tror på att ”tillsammans” är nyckelordet för en gladare och mer balanserad och kärleksfull värld. Vi är inte ute efter att ”konkurrera” med någon, för vi tror inte på sånt, menar grundarna Mårten och Malin.

Iamready.se är den sammanflätade produkten av Mårtens vision om att sätta ihop ”Sveriges mest effektivaste hälsoteam”. Ett community med duktiga experter och inspiratörer med en gemensamma vilja att kommunicera hälsa utifrån ett lite mer balanserat synsätt.

Det ska bli spännande att följa tycker jag och visst var det passande att fira lanseringen på tema 80-talet? Klädstilen förmedlar verkligen energi och glädje, något som även träningsformen aerobics gör. Min koordination har aldrig varit den bästa, men shit (även det ett 80-talsuttryck) vad roligt vi hade vid passet på Altromondo Yoga. Instruktören Maria Cajdert öste järnet med ”step touch” och ”great wide” så att svetten lackade på oss alla, även om alla rörelser inte var synkade p.g.a. ringrostiga takter.

Men desto mer skratt. Och snygga outfits. Här glädjespridande Malin, som liksom mig tyckte att ”smurftightsen” från Röhnisch passade fint in på 80-talet.

Vilket även Sandra Hiort gjorde, min poseringskompis. Vet dock inte hur mycket 80-tal det är över uppställningen, haha, men vi gjorde vårt bästa.

We are ready! Här en bild på hela gänget från den roliga morgonen. Man borde klä ut sig mer, speciellt med influenser från det glada 80-talet.

Tack till Malin och Mårten som alltid bjuder på så mycket skratt, värme och klokheter. Och till övriga högen också, där flera blivit mina vänner under åren som bloggare.

Foton: Josefine Stein (utom bilden på bara mig)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *