Så gör du eget slime – hemgjord julklapp 1

Slime.

För att jag, eller egentligen hela Sverige, har svårt att släppa 80-talet. Influenser du ser klädmodet där bland annat magkorta tröjor och pasteller är inne igen, men även vissa leksaker. Som My Little Pony´s, något jag själv lekte med en period i 8-årsåldern, samt den slemmiga lekmassan slime.

Hampus kom hem en dag, helt lyrisk, och berättade att han och en kompis gjort EGET slime. ”Bara av mjöl och diskmedel typ!”. Sen letade han redan på ett recept på Youtube, något som inte fanns på 80-talet. Och slimerecept i mina föräldrars lexikon fanns inte heller. Nej, allt var inte bättre förr i tiden, men så här gör du i alla fall.

Gör eget slime – recept

Ingredienser:

  • Vatten
  • 2 ½ msk potatismjöl, 2 1/2 matsked
  • En skvätt olja (ex. rapsolja)
  • Lite karamellfärg (om du vill ha slime i en speciell färg)

Gör så här:

  1. Häll upp vatten i en kastrull, tillsätt sedan potatismjöl. Vispa ihop till en slät smet.
  2. Sätt kastrullen på plattan och låt det sjuda samtidigt under omrörning.
  3. Ta bort kastrullen från plattan när du fått en lagom tjock, slajmig smet.
  4. Häll i olja, eventuell karamellfärg och blanda.
  5. Ställ sedan kastrullen svalt.
  6. Smeten svalnat är slimet klart!

Vi hade ingen karamellfärg hemma, men det behövdes inte, för diskmedel ger en grön färg av sig själv.

Tre nöjda slimebagare! ♥

Kul pyssel ihop med barnen, om de inte klarar att göra det helt själva, eller att ge bort i julklapp? Fler tips på gör-det-själv-klappar kommer, för visst är det något speciellt att få/ge bort något hemgjort? Din tid och omtanke är den finaste av gåvor tycker jag.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *