TBT: Opublicerade guldkorn från Jorm

Snö. Jorm. Jul. Vintermagi.

Jag har svårt att släppa det. Tur att jag har familjens traditionella skidresa till Sälen att se fram emot, för här i Stockholm är det så grått, blött och mörkt just nu. Jag försöker peppa upp mig själv med att våren är på ingång (redan?), men faller tillbaka i minnet av det vackra förflutna. Så här gör jag en sista återblick till julen i Jorm, med fina stunder jag inte visat dig tidigare.

TBT: Opublicerade guldkorn från Jorm

Stora julbadet. Ingen av barnen gillar att duscha, men i mormor och morfars stora kar och skum blir det desto roligare.

Frisering. Min mamma har klippte alltid mig och mina syskon när vi var små. Nu tar hon med sin talang till barnbarnen och fixade fina frisyrer på både Hugo och Jonna.

Maten. Ovanligt lite bilder på den i år, men ätit har vi gjort. Mammas paradrätter och typisk julmat, som risalamalta med halvfrusna jordgubbar – en av våra typiska juldesserter. Men framför allt är det HUR vi äter som är det bästa. Att sitta ner tillsammans allihop och prata i timmar.

Träningen. Skrev jag inte heller så mycket om, mer än skidåkning. Den var inte heller mitt största fokus under julen, även om jag höll igång så gott som dagligen. Men en av mina förändringar i livet är att jag behöver pausa mer från offentligheten. Logga ut och inte dokumentera precis allt. Spara krafterna till det viktigaste.

Som barnen. Speciellt Jonna har varit ledsen sen vi kom hem och längtar tillbaka till sin mormor och morfar. Vi har det verkligen bra där i Jorm. De små får mycket uppmärksamhet och lever drömlivet med all lek ihop med kusinerna och oss vuxna. Vilket kan vara svårt att ge dem på samma sätt dagar fulla av jobb här i stan. Men hur mycket jag än älskar våra ungar och min övriga familj kan det bli påfrestande att bo tillsammans med 13 olika viljor och behov. Därför är det även skönt att komma tillbaka till Stockholmshemmet.

Naturkraft. Och i Jorm att bryta av med egentid på gymmet, i löpskor, på spark eller skidor. Visst är det häftigt hur naturen kan stilla sinnet och samtidigt fylla dig med superkrafter?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *