Om vänner och fredagsmys hos Milla

Goda vänner är som stjärnor – du ser dem inte alltid, men vet att de alltid finns där.

Ibland på grund av långt avstånd och ibland, som du ser (eller inte ser) på bilden, mörker. Det är kolsvart det är här i Stockholm redan från kl 15.00. Ännu mer en bit utanför där inte stan lyser upp, som på Värmdö där jag och Milla hittade en liten lampa på husknuten och ställde oss under för att fota. Det räckte ändå inte. Snöfritt + regn + januari är ingen bra kombo om du vill ha ljus, men som sagt – du kan få det i form av annat. Vänner, mysbelysning, skratt, grillen och samtal på djupet.

Mina närmaste vänner är få och bor inte runt husknuten, men jag är tacksam för att de alltid finns där i fjärran, så som jag alltid vill finnas där för dem. Till skillnad mot familjemedlemmar, som du förmodligen älskar minst lika högt, är dina vänner självvalda. Inte för att ni måste vara helt lika eller ens dela samma intressen, men för att era själar klickar. Och personligen har jag lättast att öppna upp hjärtat för mina vänner. Känner du igen det?

En av dem är Milla som jag och ⅔ av familjen hälsade på i fredags. Hugo och Hampus är redan så stora att de hellre stannar hemma själva om det inte finns barn i deras ålder att umgås med, men våra män och småbarnen har också blivit goda vänner. Ändå är det skönt att få en pratstund helt för oss själva också. Därför startade jag och Milla kvällen med en blöt promenad på tu man hand. Vi hade inte setts sen vi ledde Frisk & Stark Familj-eventet i Sergelgången, men då hann vi inte gå in på något mer än praktiska detaljer. Nu fick vi äntligen chans att uppdatera varandra om livets små- och storheter på inre plan..

..medan barnen busade sig trötta tills de hamnade i soffan en stund.

Vi hade med kött från mina föräldrars gård medan Milla och familjen fixade tillbehören. Det blev en tidig grillpremiär i år som toppades av Millas supergoda hallonpannacotta.

Och mera lek, snack om framtidsplaner, svårigheter och roligheter. En avslappnad och fin kväll, utan filter och full av ljus.. ♥

P.S. Förutom en trevlig kväll gjorde vi lite nytta också. Jag och Jonas hade med 4 fulla kassar med träningskläder och skor som vi rensat ur garderoben hemma. I bra skick, men ändå sånt vi inte använder. Milla ska leda löpning för nyanlända på Värmdö under våren och då behöver de kläder och skor. En så bra grej, både att ledarna kanske ger dem en ny må-bra-hobby och prylar, som som i mitt fall mest tar plats här i lägenheten. Nu känns det extra bra att veta var de tar vägen också – till mer välbehövande vänner. D.S.

4 kommentarer

 1. Tack för att ni kom! Jag hoppas att vi ses snart igen <3

  1. Anna Lissjanis

   Tack själv som bjöd in oss! Så mysig kväll. Hoppas också vi ses snart <3

   KRAM!

 2. Kanonbra initiativ med kläderna – där jag jobbar anordnar vi träning för kvinnor (invandrartätt område) en gång i veckan!

  1. Anna Lissjanis

   Vad bra Joanna!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *