Magisk morgonlöpning på Kärleksstigen

Äntligen fick vi till det!

Att synka våra agendor för en morgonjogg. Jag och Jennie messar regelbundet varandra för att hitta en dag och tid som funkar att springa ihop, men alltid har det varit någon av oss som varit bortrest/Jennie har varit skadad/vi har jobbat/pluggat/lämnat barn eller haft andra planer. Tills i fredags, då passade det perfekt. Och inte bara med tanke på våra kalendrar som du ser..

Vi bjöds på optimala omständigheter för morgonlöpning. Klockan 7 gav vi oss ut i runt -7°, precis när solen kämpade sig upp i rosa toner för att byta plats med månen. Och på marken ett lätt dun av snö, så tunt att stenarna kikade fram och minskade halkrisken.

– Jag körde ben igår, så kan vi ta en flack runda?, undrade Jennie. Inte mig emot som inte sprungit på två veckor. Efter all skidåkning kändes det nästan som jag glömt bort hur man gör och som att flåset försvunnit, men med lite hjälp på traven gick det ju galant.

– Vi tar Kärleksstigen, det blir fint i soluppgången, sa Jennie.

– Jaaaa, gärna, tyckte jag. Vilket var ett bra beslut. Vi var tvungna att stanna säkert 5 gånger för att fota och filma så vackert det var. Perfekta med små pauser i den upptrappningsfas jag är inne i just nu. Dessutom hade vi mycket att prata om sen sist, vilket också bidrog till ett lagom löptempo.

Nej, bilden ljuger. Löpsteget kändes inte alls lika lätt som det ser ut och nej – det var ännu vackrare i verkligheten. Att välja morgonlöpning för att uppleva ”the magic hour” och miljö med omsorg är verkligen värt, liksom att ragga med sig en vän. Jag törs lova att det får dig att glömma det jobbiga och längta efter mer. Det gör jag efter den här turen.

Tillbaka på Gärdet såg det ut så här. Och även om inte alla mornar är lika strålande, eller funkar att springa ihop med en vän vid, går det att memorera det bästa. Lagra inom dig och plocka fram känslan när du behöver den.

Nu är det dags för veckans andra och sista löprunda för den här veckan. Ett varv i Lill-Jansskogen är planen, med några backintervaller efter vägen. Jag är laddad. Kram och ha en skön söndag du med!

Fler film- och lästips om löpning

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *