Utmaningar v.s. glidarliv

Låt oss snacka utmaningar..

Du vet, alla måste vi ju jobba in pengar för att betala vår mat, vårt boende och andra räkningar. Sen finns den där extra kryddan på tillvaron, som ingen av oss måste, men som kan göra enorm skillnad för hur vi mår och utvecklas – som utmaningar! Jag anser att de också är väldigt meningsfulla här i livet. För vissa kan det vara tillräckligt utmanande att få mat på bordet, kärlek, tillräckligt sömn eller andra basbehov, men ju mer av detta som är tillfredställt – ju mer behöver vi andra utmaningar tänker jag. Självvalda ansträngningar, som vi för över erfarenheten av att klara från till annat.

Utmaningar

Exempelvis, ”jag tycker det är fruktansvärt läskigt att åka i det stora hoppet…”

Med bilder från Tandådalen som varmt rekommenderas för både vuxna och barn. Rolig snow park med hopp, sköna pister och inga liftköer när vi var där.

Om jag tar mod till mig och vågar åka i hoppet, kanske till och med flyger några meter, växer självförtroendet i liknande grad. Att ta med för att ”söka jobbet jag inte har fulla meriter för” eller över lag få en positiv inställning som gör livet ljusare. Och det gäller förstås annat än skidåkning också som du säkert förstår. Som att köra bil i stan, gå på gym första gången i livet eller annat du tycker är utmanande.

Glidarliv

Alternativet är att luta sig tillbaka och undvika det som är lite jobbigt. Och i vissa fall kan det vara bra, speciellt för oss som ställer lite väl höga krav på oss själva. Då blir det lagom balans att kapa topparna lite. Men så länge hälsan alltid kommer först och en inte utmanar sig i ALLT samtidigt ser jag mest positivt på utmaningar. De får oss att försöka, lär oss tro på oss själva, ökar modet och styrkan – fysiskt och/eller mentalt. Hur tänker du?

Igår lämnade vi Sälen efter en vecka med både utmaningar och glid. Alla hittar vi kittlande backar, Jonna vågade åka lift själv, jag motiverade mig till ett tufft intervallpass bland alla sköna mysturer på längdskidorna och grabbarn vågade sig på Hundfjällets berömda backe ”väggen” – som är tvärbrant. För att inte tala om Jonas! Den i familjen som tog sig an den största utmaningen av oss alla. Natten mot lördag åkte han och Gustav Ström Nattvasan. 9 mil i mörker, med missöden som en bruten stav, vurpa och krånglande mage. Men i mål kom de på ca 9 timmar och även om Jonas var trött igår morse var han jäkligt nöjd att han gjorde det. En häftig upplevelse och kvitto på hur stark kroppen är!

Utmanande har det också varit att dela den lilla lägenheten med 7 olika viljor, att få på oss alla kläder, skidor och hålla sig varm vissa iskalla dagar. Men det är sånt man snabbt glömmer. Egentligen ville ingen åka hem, men idag kommer det vara galna köer efter Vasalopp och sportlov. Skönt att ha en dag hemma också. Och att samtliga i familjen älskar skidåkning så mycket att vi redan längtar till nästa gång är också positivt. Det är lyxigt att ha hittat ett intresse alla i familjen, mellan 6- och 43-år, tycker är lika kul. Utmanande och utvecklande.

KRAM och ha en skön söndag nu, med eller utan utmaningar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *