Tonfiskbiffar med grönt – snabbt och gott recept

Tonfisk på burk – räddaren i nöden när jag inte har rester från middagen dagen innan att äta till lunch. Eller något annat snabbfixat. Till lunch tar jag mig inte tid att laga något avancerat, så det får bli vad som finns till hands i skåpen, som grönsaker och konserver. Men tonfisk direkt ur burken är ingen höjdare tycker jag nu för tiden, istället gillar jag att steka den i form av tonfiskbiffar. Då får burkfisken en helt annan smak och knaprigt god stekyta. Rekommenderas!

Tonfiskbiffar

Ingredienser, ca 2 port

  • 1 burk tonfisk i vatten eller olja
  • 1 hackad rödlök
  • 2 ägg
  • 2 msk chiafrön
  • örtsalt & peppar
  • smör/kokosolja/olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Hacka rödlöken och blanda ihop alla ingredienser utom stekfettet. Låt stå att svälla ett par minuter.
  2. Forma till biffar (eller klicka i smeten direkt i pannan) och stek ett par minuter på varje sida tills de blivit gyllenbruna.
  3. Servera med valfria tillbehör, gärna en kall sås eller god röra.

Den här gången åt jag tonfiskbiffarna med massor av grönsaker, löskokta ägg, stekt bladspenat, vitlöksrostade kikärtor och överbliven ponzu mayosås. Mycket gott!

Hoppas du får en fin torsdag! KRAM /A

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *